Ratele ipotecare din Statele Unite au scazut la cel mai mic nivel din ultimii 50 de ani pe motivul ca redresarea economica la nivel mondial este nesigura, fapt ce a stimulat cererea pentru obligatiuni care incurajeaza inchirierile de case, scrie Bloomberg.
Conform agentiei de creditare McLean din statul Virginia, rata medie pentru un imprumut fix pe o perioada de 30 de ani a scazut vineri de la 4,32 la 4,15%. Aceasta este cea mai scazuta cotatie din ultimii 50 de ani, media ultimilor 15 ani scazand de la 3,5 la 3,36%.

Pe fondul declinului a urmat si o scadere a cifrelor Trezoreriei in ultimii zece ani, care reprezinta un punct de reper pentru datoriile consumatorilor, incluzand ipotecile acestora.

Randamentul a atins un nivel record negativ pe data de 19 august, de 1,9735%, asta dupa ce banca de investitii Morgan Stanley a redus previziunile pentru cresterea globala din cauza situatiei economice in care se afla in prezent Europa si care se poate adanci. Ratele ipotecare mici nu pot stimula cresterea cerererii de cumparere a caselor pe motivul ca piata imobiliara se afla in stagnare.

Cererea de locuinte se afla in scadere in SUA, in special din cauza ratei somajului, care se ridica la peste 9 %.

Vanzarile de case detinute anterior au scazut in mod neasteptat in luna iulie, potrivit unui raport al Asociatiei Nationale a Agentiilor Imobiliare. Achizitiile au scazut cu 3,5%la un ritm de 4,67 milioane, cea mai slaba valoare din noiembrie 2010.

Potrivit Bloomberg, economistii prognozeaza o crestere a vanzarilor de case in urmatoarea perioada.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri