Fondul austriac Immofinanz, cel mai mare investitor strain din piata imobiliara romaneasca, transmite un mesaj optimist in contextul in care revenirea economica abia a inceput.
Immofinanz isi mentine planurile de a construi locuinte pe amplasamentul fostelor fabrici Ventilatorul si Rocar din Bucuresti si estimeaza o crestere puternica a pietei rezidentiale din Romania, mentionand insa ca este greu de prognozat cand se va intampla acest lucru.

"Preluarea Adama este un indiciu ca intentionam sa ne crestem activitatea de dezvoltare pe pietele din est, datorita prognozelor care arata o crestere puternica pe pietele rezidentiale. Singurul lucru pe care nimeni nu-l poate previziona este cand se va intampla acest lucru. Trebuie sa tratam diferit situatia din aceste tari. In Romania, revenirea economica abia a inceput. In Bucuresti, primele semne de revenire au aparut si suntem pregatiti sa actionam", se arata in raportul anul al investitorului austriac, citat de Mediafax.

Immofinanz a devenit, in iunie, unic actionar al dezvoltatorului rezidential Adama, dupa preluarea participatiei de 69,22% de la mai multe fonduri de investitii, tranzactie de 42,43 milioane de euro.

Adama este activa mai ales pe sectorul rezidential din Romania, avand proiecte in Bucuresti si in alte orase importante din tara. Compania mai este prezenta si pe piata din Ucraina, Turcia, Croatia si Moldova, unde dezvolta un numar mai mic de proiecte de birouri si spatii comerciale.

"Suntem pregatiti de redresarea pietei, iar prin preluarea Adama, avem o platforma sa realizam proiecte rezidentiale pe terenurile din portofoliul Immofinanz. Avem deja doua terenuri mari in Bucuresti - apartinand unei foste fabrici de ventilatoare (Ventilatorul, n.r.) si unei foste uzine de autobuze (Rocar, n.r.) - cu o suprafete foarte generoase, unde vrem sa construim proiecte rezidentiale", se mentioneaza in raport.

Platforma Ventilatorul se afla in zona Razoare si fosta fabrica de autobuze Rocar este amplasata in zona Soseaua Giurgiului, iar Immofinanz a achizitionat terenurile in 2008.

Cele doua proiecte fac parte din cele 33 de investitii pe care Immofinanz le are in plan pe piata romaneasca, valoarea fondurilor necesare dezvoltarii acestora ridicandu-se la peste 260 de milioane de euro.

Immofinanz a avut in anul fiscal 2011 (incheiat la finalul lunii aprilie) incasari din chirii pe piata romaneasca de 46,9 milioane de euro, cu peste 10% mai mici decat in anul anterior, cand a avut venituri de 53,1 milioane de euro. Compania a inregistrat scaderi ale veniturilor din chirii pe segmentul de birouri si pe cel de retail si cresteri din inchirierea proiectelor logistice.

Compania are 16 proiecte finalizate in Romania, generatoare de venituri. In total, in Romania, Immofinanz detine 50 de proprietati finalizate si in diverse alte stadii ale constructiei evaluate la sfarsitul lunii aprilie la 894 milioane de euro, fata de 889 milioane euro in ianuarie.
Immofinanz este activ in Austria si Europa Centrala si de Est.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri