Topul consultantilor imobiliari din piata locala s-a schimbat din nou anul trecut, compania Colliers International redevenind liderul pietei de profil, cu o cifra de afaceri de peste 3,7 milioane de euro.
Colliers, pe primul loc. Anul trecut, compania de consultanta imobiliara Colliers International a afisat afaceri de 3,73 milioane de euro, in crestere cu 32% fata de anul 2009, cand a raportat afaceri de 2,82 milioane de euro. Consultantul a revenit pe profit in 2010, acesta ridicandu-se la aproape 200.000 euro, in timp ce numarul mediu de angajati a scazut de la 31 la 27, potrivit datelor afisate de Ministerul de Finante.

In toamna anului trecut, sefia Colliers a fost preluata de Ilinca Paun, in timp ce Bogdan Georgescu (foto) a ramas actionar in cadrul firmei. Recent, el a anuntat ca a pus bazele unui incubator de afaceri, declarand insa ca firma Colliers va ramane "copilul sau".

Coldwell Banker Affiliates of Romania, liderul pietei de consultanta imobiliara in 2009, a trecut anul trecut pe locul al doilea, cu o cifra de afaceri de 3,6 milioane de euro, apropiata de cea de acum doi ani, cand firma a anuntat afaceri de 3,69 milioane de euro. Numarul mediu de salariati ai Coldwell Banker a crescut anul trecut de la 120 la 250.

DTZ Echinox a urcat anul trecut pe locul al treilea in topul consultantilor, dupa ce in 2009 a fost pe pozitia a patra, afacerile companiei crescand cu 10%, pana la 2,75 milioane de euro. Consultantul a ramas pe profit si in 2010, acesta ridicandu-se la aproape 155.000 euro, in timp ce numarul angajatilor a urcat de la 45 la 54.

CB Richard Ellis Romania (CBRE) ar putea fi pe locul al patrulea, desi compania nu si-a raportat inca datele pe anul trecut la Ministerul de Finante. In 2009, CBRE a afisat o cifra de afaceri de 2,17 milioane de euro si pierderi de 2,38 milioane de euro. Conducerea companiei a fost preluata in primavara de Razvan Iorgu, care isi propune sa readuca CBRE in top trei consultanti imobiliari.

Jones Lang LaSalle a ramas pe locul al cincilea, cu o cifra de afaceri de 1,78 milioane de euro, mai mica cu 23% fata de nivelul atins in 2009. Compania a ramas pe pierdere, acestea ridicandu-se la circa 680.000 euro. Numarul mediu al angajatilor a fost de 25 anul trecut, nivel similar cu cel din 2009. Mari schimbari in rezultatele financiare sunt asteptate in acest an, dupa ce Jones Lang LaSalle a preluat, intr-o tranzactie globala, consultantul King Sturge.

Cushman & Wakefield a iesit din top cinci consultanti imobiliari, afacerile companiei prabusindu-se cu peste 50%, de la 3,58 milioane de euro in 2009, la 1,67 milioane de euro anul trecut. Pierderile companiei au crescut pana la circa 700.000 euro, iar numarul mediu de angajati a scazut de la 75 la 48. Ca si in cazul Jones Lang LaSalle, o cauza pentru afacerile in scadere ar putea fi reprezentata de incheierea procesului de inchiriere pentru AFI Palace Cotroceni, unde cele doua companii au fost agenti co-exclusivi de inchiriere.

The Advisers/Knight Frank, compania fondata de Horatiu Florescu si Monica Barbu, ulterior alaturandu-se si Gabriel Chimisliu, a afisat anul trecut afaceri de 1,19 milioane de euro si un profit de aproape 550.000 euro, numarul mediu al angajatilor fiind de sase, potrivit datelor de la Ministerul de Finante. Afacerile companiei s-au triplat anul trecut, motorul de crestere fiind reprezentat de departamentul de birouri.

Celelalte companii din piata de consultanta imobiliara au afisat afaceri sub pragul de un milion de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri