Pretul caselor din Regatul Unit a scazut in luna august pentru a patra luna consecutiv, iar prognoza pentru cererea de locuinte este si ea in scadere in lunile urmatoare, potrivit Bloomberg.
Costul mediu al unei case a scazut la 0,1% fata de luna iulie si a coborat la 3,7% fata de aceeasi perioada a anului 2010. In Londra, preturile au crescut cu 0,1%.

O recuperare economica dificila , somajul in crestere si cea mai profunda reducere a cheltuielilor guvernamentale de dupa al Doilea Razboi Mondial se simt pe piata imobiliara din Marea Britanie ceea ce a condus si la o scadere a increderii consumatorilor.

Banca Angliei a redus prognoza de crestere in aceasta luna si a situat ratele dobanzii la un nivel record scazut ca urmare a situatiei de criza din zona Euro si a instabilitatii financiare la nivel mondial ce ameninta economia Regatului Unit.

Cererea de locuinte a scazut cu 1,2% in luna august. Procentele din vanzari au crescut cu 3,6% in aceasta luna comparativ cu luna iulie cand s-a inregistrat o crestere cu 9,6%. Vanzatorii au stabilit un pret in medie cu 7,5% mai mic pentru o proprietate, in ultimele sase luni.

Prim-ministrul Marii Britanii, David Cameron, face fata unei presiuni foarte mari pentru a creste economia tarii dupa o crestere “timida” de 0,2% in cel de-al doilea trimestru, mai putin de jumatate fata de primele trei luni ale acestui an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri