Retailerul de materiale de constructii si amenajari interioare Dedeman Bacau cumpara de la firma Ario (ARIO), aflata in reorganizare judiciara, un teren de circa 20.000 de metri patrati in Bistrita, pentru care va plati aproape 1,6 milioane de euro, scrie Mediafax.

Vanzarea terenului va fi discutata de actionarii Ario Bistrita pe 5 octombrie, in cadrul unei adunari extraordinare convocata de administratorul judiciar, Insolsib Bistrita. Actionarii vor analiza, de asemenea, ratificarea antecontractului de vanzare-cumparare a terenului dintre Ario si Dedeman, potrivit convocatorului transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Pretul de vanzare a fost stabilit la 79,52 de euro pe metru patrat, fara TVA, in urma raportului de evaluare realizat in luna mai de firma Icogran.

Terenul, in suprafata de 19.870 de metri patrati, este aferent sectiilor de armaturi industriale si de turnatorie ale fabricii. Pretul de vanzare s-ar ridica astfel la 1,58 milioane de euro.

Retailerul de materiale de constructii si pentru amenajari interioare Dedeman Bacau este controlat de oamenii de afaceri Dragos si Adrian Paval si a deschis pana in prezent 24 de magazine. Compania isi propune sa deschida 4-5 magazine pe an, pentru a atinge, pana in anul 2015, un numar de 40 de centre comerciale in reteaua nationala.

Ario Bistrita, producator de armaturi industriale, a intrat in insolventa in urma cu doi ani.

Firma, cu un capital social de 13,9 milioane lei, divizat in 3,7 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 3,7 lei, este listata pe piata Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti.

Potrivit celor mai recente raportari, SIF Banat-Crisana (SIF1) detine un pachet de actiuni reprezentand 93,64% din capitalul social al Ario.

Cel mai recent transfer cu titlurile Ario a fost realizat la 29 august, cand pretul a stagnat la 0,57 lei/actiune. La aceasta cotatie, capitalizarea firmei este de circa 2,14 milioane lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »



Citeste si
Dedeman doneaza pentru salvarea Bailor Herculane