Mircea Dinescu a vandut unui turc 800 de hectare de teren

Mircea Dinescu si asociatul sau Constantin Doru Stanescu au vandut la sfarsitul lunii iulie firma Agroindustriala Giubega, care administreaza 800 de hectare de teren agricol, catre societatea Alcaruma Agro Consult, detinuta de un om de afaceri turc.

"Am vandut pentru ca nu vreau sa ma mai ocup de agricultura mare. Vreau sa ma ocup doar de turism, cultura si viticultura", a declarat Mircea Dinescu, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca firma Agroindustriala detine o ferma la Giubega, judetul Dolj, si zece hectare de teren.

In plus, firma cultiva 800 de hectare de teren agricol, luat in arenda de la localnici. Dinescu nu a vrut sa precizeze valoarea tranzactiei.

Potrivit site-ului Ministerului Finantelor, Agroindustriala Giubega, care are ca obiect de activitate cultivarea cerealelor, plantelor leguminoase si a plantelor producatoare de seminte oleaginoase, a avut anul trecut o cifra de afaceri de 588.183 lei si un profit net de 254.344 lei.

Firma Alcaruma Agro Consult este detinuta de cetateanul turc Gorkem Yucel Tursucu, cu 95,9% din actiuni.

Omul de afaceri Constantin Doru Stanescu a vandut in 2004, alaturi de alti doi investitori, producatorul de ulei Olpo Podari (Dolj) grupului american Cargill.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri