Mircea Dinescu si asociatul sau Constantin Doru Stanescu au vandut la sfarsitul lunii iulie firma Agroindustriala Giubega, care administreaza 800 de hectare de teren agricol, catre societatea Alcaruma Agro Consult, detinuta de un om de afaceri turc.
"Am vandut pentru ca nu vreau sa ma mai ocup de agricultura mare. Vreau sa ma ocup doar de turism, cultura si viticultura", a declarat Mircea Dinescu, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca firma Agroindustriala detine o ferma la Giubega, judetul Dolj, si zece hectare de teren.

In plus, firma cultiva 800 de hectare de teren agricol, luat in arenda de la localnici. Dinescu nu a vrut sa precizeze valoarea tranzactiei.

Potrivit site-ului Ministerului Finantelor, Agroindustriala Giubega, care are ca obiect de activitate cultivarea cerealelor, plantelor leguminoase si a plantelor producatoare de seminte oleaginoase, a avut anul trecut o cifra de afaceri de 588.183 lei si un profit net de 254.344 lei.

Firma Alcaruma Agro Consult este detinuta de cetateanul turc Gorkem Yucel Tursucu, cu 95,9% din actiuni.

Omul de afaceri Constantin Doru Stanescu a vandut in 2004, alaturi de alti doi investitori, producatorul de ulei Olpo Podari (Dolj) grupului american Cargill.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri