Preturile caselor din Marea Britanie au crescut in ultimele trei luni ca urmare a cererii foarte mari venite din partea locuitorilor instariti din regiune, sustin Acadametrics si LSL Property Services, informeaza Bloomberg.
Pretul mediu al unei case in Anglia si Tara Galilor a crescut cu 0,3% in luna iulie a acestui an, la 219.078 lire sterline (248.443 euro), cu 2,2% mai putin decat in aceeasi perioada a anului 2010.

In timp ce increderea consumatorilor a scazut foarte mult iar puterea de consum a crescut continuu din '70, preturile sunt sustinute in continuare de o lipsa de achizitie imobiliara, dar si de un record scazut al inchirierilor. Banca Angliei a mentinut rata dobanzii cheie la 0,5%.

Din cele zece regiuni ale Angliei si Tarii Galilor monitorizate de Acadametrics, toate, cu exceptia capitalei Marii Britanii, au inregistrat scaderi ale preturilor in ultimele trei luni comparativ cu 2010. Valoarea preturilor in Londra a revenit la o crestere de 1,6% in luna iulie, dupa trei luni de scaderi a acesteia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri