Dobanzi mici. Sub 10%. Dar numai la anumite banci si in special la creditele pentru locuinta sau cele de nevoi personale garantate cu ipoteca. Sunt principalele tendinte din acest an. Creditele noi vor fi folosite pentru refinantare sau pentru constructii in regie proprie.

Anul 2005 a fost caracterizat prin regandirea politicilor de dobanda si de cost in cazul multor banci de pe piata, majoritatea reducand considerabil dobanda la creditele ipotecare/ imobiliare si la cele de nevoi personale garantate cu ipoteca. Anul 2006 a debutat printr-o masiva reducere a dobanzilor la acest tip de credite. La ora actuala, avem cateva banci care practica dobanzi sub 10% sau chiar 7% pe an, atat pentru creditele in lei, cat si pentru cele in valuta. Acelasi trend de reducere a dobanzilor pe acest palier de credite ar putea fi inregistrat si in 2006, dar reducerea nu va mai inregistra valori la fel de semnificative, este de parere Alina Pascu, vicepresedinte executiv Unicredit Romania.

In acest context este clar ca vedetele anului in curs vor fi creditul pentru locuinta si cel de nevoi personale garantat cu ipoteca. De altfel, era firesc sa se intample asa. Creditul ipotecar depinde de dezvoltarea pietei imobiliare. Persoanele eligibile pentru obtinerea unui imobil sunt in numar restrans, in timp ce detinatorii unui imobil tind deja spre imbunatatirea nivelului de trai si spre obtinerea celei de-a doua resedinte. Pentru astfel de persoane, cea mai potrivita forma de finantare se dovedeste a fi creditul de nevoi personale garantat cu ipoteca pe un imobil.

Creditul de nevoi personale garantat cu ipoteca, datorita avantajelor sale, va cunoaste o crestere mult mai accentuata: de doua ori mai mult decat cel ipotecar.
Gerald Schreiner, vicepresedinte Volksbank

Sursa: http://www.capital.ro/index.php?a=22860&shift=1

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri