Flanco, al treilea lant de retail electroIT de pe piata locala in functie de cifra de afaceri, si Emag, cel mai mare retailer online din Romania, isi vor muta birourile in cladirea Swan Office & Tehnology Park, din Pipera.
Flanco a renuntat dupa un an si jumatate la sediul din Calea Floreasca si isi va reloca biroul central in parcul de afaceri Swan Office & Tehnology Park (foto), din Pipera, unde a inchiriat o suprafata de 800 mp, potrivit consultantului imobiliar Colliers, care a intermediat tranzactia.

Alaturi de Flanco, tot la etajul cinci al cladirii Swan, isi va muta sediul si eMag, retailer online care face parte, alaturi de Flanco, din grupul Asesoft. Ambele birouri au fost amenajate de importatorul de mobilier de birou Corporate Office Solutions (COS).

Dezvoltatorul cladirii, fondul de investitii Chayton Capital, nu a facut publica intreaga suprafata inchiriata de cei doi retaileri, mentionand doar ca gradul de ocupare al cladirii este in prezent de 15%.

Anterior, eMag a avut sediul in cladirea Virtutii Office Building, din cartierul Militari, unde s-a mutat in anul 2008, ocupand circa 4.000 mp.

Primul chirias al birourilor Swan din Pipera a fost operatorul de evenimente Ambery Hall, care a inchiriat o suprafata de 500 mp, la parterul cladirii. Pana la sfarsitul anului, proprietarul parcului de afaceri spera ca gradul de ocupare sa ajunga la 40%, cladirea avand o suprafata totale de 29.000 mp. Nivelul chiriilor este estimat la 12 euro/mp, potrivit dezvoltatorului.

Parcul de afaceri Swan Office & Tehnology Park a fost finalizat la inceputul acestui an, dupa o investitie de 50 de milioane de euro. Proiectul era planificat initial spre livrare in 2010, in contextul in care a fost lansat oficial in vara anului 2008 si urma sa totalizeze o investitie de 110 milioane de euro.

Swan este prima cladire din Pipera care a obtinut certificatul BREEAM, cel mai important instrument de evaluare a cladirilor verzi, si prima cladire din Romania acreditata drept cladire verde dupa incheierea procesului de constructie.

Proiectul a fost dezvoltat de Chayton Capital, iar agentii de inchiriere sunt companiile de consultanta imobiliara Colliers International, care se ocupa si de marketingul proiectului, si Jones Lang LaSalle, responsabil si cu administrarea cladirii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri