City Mall, curtat de 6 investitori. Isi va gasi cumparator?

In cel mult o saptamana vor fi deschise ofertele celor sase investitori interesati de preluarea centrului comercial City Mall, aflat in faliment, si vor demara negocierile cu fiecare dintre ei, a anuntat Casa de Insoventa Transilvania, administratorul judiciar al proiectului.

Termenul limita de depunere a ofertelor in vederea achizitionarii City Mall a fost pe 16 septembrie, iar in cursa finala s-au inscris sase investitori, urmand ca unul dintre acestia, la finalul procedurii de negociere, sa devina noul proprietar al centrului comercial.

“Principalele criterii pe baza carora se vor desfasura negocierile cu investitorii interesati de achizitia City Mall vor fi pretul oferit si modalitatea de plata” a declarat Andreea Anghelof, managing partner in cadrul Casei de Insolventa Transilvania.

Demararea negocierilor directe pentru vanzarea City Mall se face la pretul de evaluare de circa 21 milioane euro. Procedura de negociere directa pentru valorificarea City Mall a fost demarata incepand cu luna august 2011, prin publicarea anuntului pentru depunerea ofertelor de participare la negocierea directa.

La inceputul lunii, Casa de Insolventa Transilvania estima ca, pana la finalul anului, centrul comercial isi va gasi un nou proprietar, argumentul principal fiind interesul manifestat pentru participarea la procedura de negociere si achizitionarea mai multor caiete de sarcini.

Reprezentantii fondului de investitii Chayton Capital, proprietarul parcului de birouri Swan Office & Tehnology Park din Pipera, spuneau recent ca s-au uitat cu interes la City Mall, care ar putea fi un proiect bun.

Centrul comercial City Mall, aflat in faliment, nu a atras investitori nici la a cincea licitatie, programata pentru 30 iunie, astfel ca lichidatorul judiciar a decis sa discute cu creditorii vanzarea proiectului prin negociere directa.

Centrul comercial a intrat in faliment in luna noiembrie a anului trecut, principala cauza fiind imposibilitatea firmei care il detine, Victoria Holding (parte a fondului australian de investitii APN European Retail Trust), de a rambursa creditele contractate pentru achizitia City Mall, in 2006. La vremea respectiva, fondul a platit pentru cumpararea mall-ului peste 100 milioane de euro. Fondul australian este al treilea proprietar al City Mall, amplasat in zona Eroii Revolutiei.

Cele trei banci finantatoare ale proiectului au de recuperat 176 milioane lei (peste 41 milioane de euro), din care Bancpost 21,6 milioane lei (circa 5 milioane de euro), UniCredit Bank Austria - 153 milioane de lei (35,7 milioane de euro), iar UniCredit Tiriac Bank 1,28 milioane de lei (circa 300.000 euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri