Producatorul de substante chimice Chimopar Bucuresti (CPR) va vinde cu 18 milioane de euro un teren in suprafata de 352.000 de metri patrati situat pe bulevardul Theodor Pallady firmei Maveco Holdings Limited, inregistrata in Cipru.
Chimopar a primit o oferta pentru vanzarea terenului si din partea firmei Interprime Properties, controlata de grupul suedez Ikea, in valoare de 22 milioane de euro fara TVA. Interprime voia insa sa achizitioneze terenul doar daca dezvoltatorul imobiliar Avrig 35 si Cascade Group ii vindeau concomitent terenul de 31 de hectare situat in vecinatatea Chimopar. Totodata, Interprime dorea ca vanzatorul sa demoleze cladirile existente si sa suporte cheltuielile aferente acestor lucrari, potrivit Mediafax.

Reprezentantii Chimopar spun ca nu au primit nicio notificare din partea Interprime ca s-ar fi inteles cu Avrig, astfel ca au acceptat oferta firmei din Cipru, in valoare de 18 milioane de euro, fara TVA.

Avrig 35 si Cascade Group au anuntat ca intentioneaza sa construiasca un parc de retail pe Bulevardul Pallady, dar lucrarile nu au inceput inca.

Potrivit celor mai recente raportari, Jafco Holding Romania detine 81,76% din actiunile Chimopar.

Actiunile Chimopar sunt tranzactionate la categoria Nelistate a BVB. Cea mai recenta operatiune cu titlurile Chimopar a fost realizata la 18 august, cand pretul a crescut cu 44,62%, la 1,44 lei/actiune, cotatie la care capitalizarea se ridica la 22,8 milioane lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri