Compania americana de software Three Pillar, prezenta pe piata locala din 2008 cu un birou in Cluj-Napoca, a decis sa-si extinda operatiunile din Romania prin deschiderea unui sediu in complexul de birouri City Business Centre din Timisoara.

Americanii de la Three Pillar au inchiriat o suprafata de 200 mp in cladirea A din cadrul proiectului City Business Centre, dezvoltat de omul de afaceri Ovidiu Sandor in apropiere de Piata 700 din Timisoara.

Timisoara a fost aleasa pentru extinderea operatiunilor tinandu-se cont de indicatorii privind nivelul resursei umane, dar si de caracteristicile pietei. La aceastea s-au adaugat universitatea tehnica bine cotata, experienta programatorilor si comunitatea locala activa de dezvoltatori ai aplicatiilor mobile.

“In plus, majoritatea absolventilor din Timisoara, spre deosebire de alte centre din tara, doresc sa ramana si sa se dezvolte profesional in oras, ceea ce ne ofera constanta. Am tras linie si am ajuns la concluzia ca Timisoara pune la dispozitie resursele necesare care se muleaza pe modelul nostru de business”, spune Catalin Stef, general manager Three Pillar Global Romania.

In acest moment, compania are zece posturi libere in Timisoara si isi propune ca pana la finalul anului viitor sa ajunga la 50 de angajati.

In Cluj-Napoca, Three Pillar si-a deschis biroul in 2008 si a crescut numarul angajatilor de la 13 la 100, in prezent avand inca 15 posturi vacante.

Three Pillar a fost infiintata in 2006 in Virginia si are birouri in SUA, Argentina, India, Marea Britanie, Olanda si Romania. Principalele arii de expertiza ale Three Pillar Global sunt: software pentru dispozitive mobile, software de tip SaaS (Software as a Service) si software dedicat companiilor. Clientii Three Pillar Global sunt firme din domeniile: media, sanatate, educatie si servicii financiare.

Proiectul de birouri City Business Centre va totaliza cinci cladiri de birouri, cu o suprafata de 43.000 mp inchiriabili, investitia totala fiind estimata la circa 50 milioane de euro. Pana in prezent, au fost livrate trei cladiri, gradul acestora de neocupare fiind sub 10%.

Printre chiriasii birourilor lui Sandor se numara companiile: Alcatel-Lucent, Wipro, Microsoft/Ciao, PwC, Unicredit Bank, Deloitte si Autolive.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Un birou in care planetele se aliniaza