Centrul comercial Macromall din Brasov este evaluat la 2,5 milioane de euro, suma care reprezinta mai putin de 15% din pretul platit de Carpathian la achizitie in 2006, iar fondul de investitii cauta in continuare cumparatori pentru activele detinute in Romania.

Carpathian mai detine doua terenuri, la Satu Mare, evaluat la 2,1 milioane de euro si Baia Mare, a carui valoare era la finele lunii iunie de 3 milioane de euro. Pe ambele terenuri fondul intentiona sa dezvolte centre comerciale prin firma Atrium Center.

"Macromall Centre si terenurile din Satu Mare si Baia Mare sunt in diverse stadii ale procesului de vanzare. Macromall continua sa se confrunte cu o rata de neocupare ridicata, de 30% si cu un grad scazut de colectare a chiriilor, de 77%. Pentru terenul din Satu-Mare primim oferte de achizitie si ne asteptam ca pana la sfarsitul anului sa il vindem", se arata intr-un raport al fondului de investitii listat pe Bursa de la Londra, scrie Mediafax.

Macromall are o suprafata inchiriabila de peste 7.700 de metri patrati, iar Carpathian a platit unor antreprenori romani 19 milioane de euro pentru preluarea centrului comercial.

Terenul din Baia Mare are o suprafata de 125.000 metri patrati, iar planurile vizau constructia a peste 50.000 de metri patrati spatii de retail, respectiv o galerie comerciala cu hipermarket, un magazin de mobila, unul de electronice si electrocasnice si o unitate de bricolaj, precum si 1.800 locuri de parcare.

La Satu Mare, Carpathian detine in parteneriat cu mai multi oameni de afaceri, prin intermediul Atrium Centers, un teren de 26.800 metri patrati, eunde urma sa fie construit un proiect de 29.600 metri patrati cuprinzand cinema, spatii de retail si un hotel cu 100 de camere.

Carpathian a vandut in 2010 participatia detinuta la mall-ul Atrium Center Arad, finalizat in luna anul trecut, si a renuntat la cota de participare la un proiect din Cluj-Napoca, unde ar fi urmat sa fie dezvoltat tot un centru de retail.

Compania Carpathian a fost infiintata in 2005 avand ca obiect de activitate investitiile in Europa Centrala si de Est. In prezent Carpathian este prezenta in Croatia, Cehia, Ungaria, Polonia, Romania, Letonia si Lituania. La sfarsitul lunii iunie, compania detinea active in valoare de 219 milioane de euro, din care a obtinut venituri nete din chirii de 10,6 milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Jumbo a cumparat Macro Mall din Brasov pentru 4 milioane de euro