29 Septembrie 2011

Cum arata primul bloc ecologic din Romania [VIDEO]



Compania Ozone Homes, parte a grupului South Pacific Constructii, a finalizat constructia primului bloc cu apartamente ecologice, in cadrul complexului Avalon Residence. Blocul totalizeaza 12 apartamente cu doua si trei camere si este amplasat la nord de Bucuresti, in comuna Tunari.

Avalon Residence este un ansamblu compus din 3 blocuri P+1, cu apartamente cu 2 si 3 camere (aproximativ 38 de unitati locative, cu suprafete construite intre 51 si 79 mp) si preturi cuprinse intre 42.500 euro pentru 2 camere si 69.750 euro pentru 3 camere, la care se adauga 5% TVA. Toate apartamentele au bucataria mobilata si echipata cu aparatura electrocasnica, baia complet utilata, dressing, loc de parcare si acces la facilitatile comune: piscina, loc de joaca, teren de minigolf, paza.

Cele 12 apartamente sunt dispuse pe 2 nivele astfel: 4 apartamente cu trei camere si un apartament cu 2 camere (total 5) la parter si 7 apartamente cu doua camere la nivelul superior.

Apartamentele de la parter au gradina privata, iar cele de la etaj au balcon. In clipa de fata, exista contracte de rezervare, care se vor concretiza in contracte de vanzare inainte de momentul livrarii apartamentelor catre proprietari, in cursul lunii octombrie.

Primii locatari se vor muta in jurul datei de 30 octombrie 2011. Dintre acestia, patru au achizitionat locuintele prin programul guvernamental „Prima Casa”.

In ceea ce priveste profilul celor zece proprietari, acestia sunt adulti tineri de pana in 40 de ani si doua familii ce se incadreaza in profilul 50+ cu venituri medii pe familie situate intre 600-700 euro.

Din punctul de vedere al constructiei, apartamentele nu mai folosesc gazul si niciun alt combustibil fosil, asigurandu-se o exploatare nepoluanta a locuintei. Ozone Homes, dezvoltatorul proiectului Avalon Residence a folosit la constructia blocului „verde” o tehnologie ce poate denumirea SIP (Stratified Insulated Panels). Aceasta utilizeaza materialele in patru straturi distincte care se succed: o placa de magneziu – rezistenta 120 de minute la foc deschis, folia DuPont – impermeabila, ce izoleaza hidric, o placa OSB 3 – ce asigura elasticitate peretelui in caz de cutremur si un strat gros de spuma poliuretanica rigida – avand o excelenta calitate fonoabsorbanta.

O alta caracteristica este tehnologia folosita la incalzire. Mai exact, panourile radiante – ce emit radiatii in infrarosu incalzind obiectele. Sunt construite din plasa de carbon, nu incalzeste aerul, fiind una din cele mai noi si eficiente tehnologii in domeniul incalzirii locuintelor.

In acelasi complex se afla si cele 120 de vile Sydney Residence din care 70% sunt locuite pana in acest moment. Pretul de listare variaza intre 115.000 de euro si 169.000 euro.

Dupa finalizarea ansamblului Avalon Residence, Ozone Homes va continua sa construiasca astfel de locuinte in alte zone ale capitalei si alte orase ale Romaniei. Momentan se afla in discutii avansate cu o serie de consilii locale pentru case sociale, cu banci care au „mostenit” pamanturi pe care doresc sa le exploateze si cu investitori interesati de solutia ecologica Ozone Homes. Reprezentatii companiei isi propun ca in viitor sa construiasca numai cladiri ecologice.



Citeste si