Firma Floreasca Construction, fosta Summa Romania, care a executat lucrarile de constructii la mall-urile Vitan si Plaza si la mai multe cladiri de birouri din Bucuresti, a cerut insolventa intr-un dosar inregistrat joi (29 septembrie) la Tribunalul Bucuresti, potrivit Mediafax.

Floreasca Construction este detinuta de grupul turc Summa.

Termenul de judecata a fost stabilit pentru marti, 4 octombrie.

Firma a avut anul trecut, potrivit site-ului Ministerului Finantelor, o cifra de afaceri de 5.317 lei (1.265 euro) si un profit de 722.110 lei (172.000 euro). Floreasca Construction mai avea la sfarsitul anului trecut doar doi angajati.

In 2009, afacerile constructorului, care avea 30 de angajati, erau de 40,3 milioane de lei (9,5 milioane de euro), iar pierderile se ridicau la 21 milioane lei (5 milioane euro). Cu 159 de angajati in 2008, firma a avut afaceri de aproape 185 de milioane de lei (50 milioane euro) si pierderi de 4,7 milioane lei (1,3 milioane euro).

In ultimii trei ani au fost inaintate la Tribunalul Bucuresti mai multe dosare prin care diverse companii au cerut insolventa firmei de constructii pentru neplata unor datorii. Printre acestea s-au numarat Vodafone, Rigips Romania sau Proenerg.

Intre anii 2003 si 2008, Summa Romania a fost una dintre cele mai mari firme de constructii la nivel national. Compania a fost implicata in proiecte precum cladirile de birouri Bucharest Corporate Center, Millennium Business Center, North Gate Business Center si centrele comerciale Bucuresti Mall si Plaza Romania.

In primavara anului 2008, dezvoltatorul Brooklyn Investment, controlat de grupul turc care detine si Summa Romania, anunta ca va construi al doilea proiect rezidential in Bucuresti, cu 700-900 de apartamente, pentru care va investi circa 85 milioane euro.

Primul proiect al companiei este Emerland Residences, in zona Lacului Tei din Bucuresti, cu 279 de apartamente.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Sierra Quadrant: Firmele romanesti se ingroapa in datorii