Dezvoltatorul de origine britanica Willbrook International a investit 100 de milioane euro intr-un centru de business si conferinte ecologic din nordul Capitalei. Printre companiile care si-au mutat birourile aici se numara Pfizer si Realitatea Media.
Willbrook Platinum Business and Convention Center se afla pe DN1, din nordul Bucurestiului si are o suprafata construita de aproximativ 65.000 mp.

Complexul dispune de o suprafata de birouri de inchiriat de aproximativ 37.000 de metri patrati de birouri clasa AAA si peste 850 de locuri de parcare, atat in subteran, cat si la exterior.

Spre deosebire de cladirile traditionale, birourile Willbrook Platinum beneficiaza la maximum de lumina natural si aer filtrat. In timpul constructiei s-au folosit materiale cu o toxicitate redusa si tehnologii de minimizare a deseurilor, potrivit dezvoltatorului. De asemenea, apa este incalzita cu ajutorul panourilor solare folosindu-se, totodata, programe inteligente de diminuare a efectului de incalzire insulara.

“Vorbind de constructii verzi, acestea furnizeaza beneficii financiare pe care constructiile conventionale nu le au. Cateva costuri globale care dovedesc astfel de beneficii sunt: 25 - 30% mai multa eficienta energetica, electricitate scazuta fata de consumul de varf, generarea energiei naturale din surse regenerabile, reducerea achizitionarii de energie electrica cu mai mult de 28%”, declara , managing partner Willbrook International.

Willbrook Platinum Business and Convention Center dispune, pe langa spatii de birouri, si de un centru de conferinte modern si exclusivist cu o capacitate de peste 2.000 de persoane si dotat cu tehnologii de ultima generatie.

In timp ce cursurile sau intalnirile informale pot fi organizate in cele sase sali medii ca dimenisune (cu 70 de locuri in medie fiecare), intalnirile de anvergura se pot desfasura in cele doua sali mari (cu o divizare flexibila), cu aproximativ 300 de locuri fiecare sau in Mahogany Food Court, care poate gazdui pana la 1.000 de persoane.

Sala mare destinata conferintelor, Walnut Amphitheatre, se intinde pe doua nivele, dispune de sisteme audio si video incorporate si poate fi folosita pentru conferinte de amploare.

Willbrook Platinum Business and Convention Center a fost construit conform stadardelor “verzi” europene si americane, fiind monitorizat permanent in scopul certificarii LEED (Excelenta in Design Ecologic si Energetic) pana in momentul finalizarii.

Willbrook International este o corporatie internationala, infiintata in Marea Britanie, care ofera o gama completa de servicii imobiliare profesionale adresate atat indivizilor, cat si companiilor. Inca de la infiintare, compania s-a concentrat pe oportunitatile de afaceri din Europa Centrala si de Est. Incepand cu 1998, Willbrook International a dezvoltat imobile rezidentiale de lux, cladiri de birouri, comerciale si industria­le in Romania, Cehia, Letonia, Georgia, Bulgaria si Turcia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri