Dezvoltatorul GTC, care a inaugurat joi centrul comercial Galleria Arad, are in plan sa dezvolte inca trei centre comerciale in orasele Bucuresti, Galati si Bistrita. Investitiile in viitoarele mall-uri ar putea ajunge la 230 milioane de euro.
Pana in prezent, pe piata locala GTC a deschis trei centre comerciale Galleria, in orasele Buzau, Suceava, Piatra Neamt si, cel mai recent, in Arad. Cel mai profitabil dintre mall-urile Galleria este cel din Piatra Neamt, in timp ce la polul opus se afla proiectul din Suceava, potrivit oficialilor GTC.

In urmatorul an, GTC isi propune sa inceapa lucrarile de constructie la inca un centru comercial, fie in Bucuresti, fie in Galati, unde a incheiat deja un parteneriat cu operatorul de hipermarketuri Cora. wall-street.ro a scris despre aceasta tranzactie inca din luna iunie.

"Eu sper sa dezvoltam urmatorul mall in Bucuresti. Avem un teren in zona de nord si suntem in proces de obtinere a autorizatiilor de constructie. Sunt regiuni din Capitala insuficient acoperite sau unde proiectele deschise nu merg atat de bine. Daca nu incepem la Bucuresti, vom incepe la Galati", a declarat Shimon Galon, seful GTC.

Investitiile in cele trei proiecte ar putea ajunge la 230 de milioane de euro, cea mai mare fiind alocata pentru Bucuresti (100 de milioane de euro), urmata de Galati (70 de milioane de euro) si Bistrita (60 de milioane de euro).

"Dezvoltam pe rand: terminam un mall incpem altul", a spus Galon, adaugand ca nu a fost obtinuta inca nicio finantare, insa se poarta negocieri avansate pentru Galati.

Cel mai recent proiect deschis de GTC, mall-ul Galleria Arad, a fost deschis joi, dupa o investitie de 66 de milioane de euro. Printre chiriasii centrului comercial se numara: Cora, Cinema City, Zara, Bershka, Stradivarius, Pull&Bear, Mango si Terranova.

Centrele Galleria din Suceava, Buzau si Piatra Neamt au fost evaluate la sfarsitul primului semestru la 54 milioane de euro, in scadere cu peste 8% fata decembrie 2010.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri