GTC are in dezvoltare o cladire de birouri in parteneriat cu omul de afaceri George Copos, a carei finalizare este asteptata la inceputul anului viitor. Proiectul, denumit Ana Tower, este amplasat in apropiere de Crowne Plaza si va avea o suprafata de circa 30.000 mp, desfasurata pe 24 de etaje.

Pe langa acest proiect, GTC isi propuna sa inceapa dezvoltarea unui complex de birouri de clasa A, care va totaliza o suprafata de aproximativ 32.000 mp, desfasurata in patru cladiri de cate 8.000 mp.

"In sase luni am putea incepe dezvoltarea de birouri pe cont propriu, acum lucram la proiectare. Este vorba de un complex cu patru cladiri, pe care le vom dezvolta pe rand. Prima cladire va necesita o investitie de 14-15 milioane de euro", a declarat Shimon Galon (foto), CEO al GTC.

Citeste si:

Pana in prezent, nu a fost obtinuta nicio finantare pentru proiectele de birouri in care este implicat GTC, insa pentru Ana Tower se discuta cu doua banci.

"Este pentru prima data dupa multi ani cand pot sa aleg intre doua banci pentru finantare. Nu a fost dificil, suntem doi dezvoltatori cu experienta (GTC si Copos - n.r.), ar fi fost o prostie din partea bancilor sa nu ne dea bani. In plus, la un proiect de birouri banca nu risca nimic; alta este situatia la retail", a afirmat Galon.

Pe piata locala, GTC a mai inaugurat cladirile de birouri America House si Europe House, ambele vandute, si complexul City Gate, din zona Piata Presei, printre chiriasii caruia se numara: Microsoft, Rompetrol, Romtelecom si Millennium Bank.