Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului intentioneaza sa inceapa in a doua jumatate a anului viitor un eco-cartier cu 10.000 de locuinte, care va fi amplasat in Ghencea, in prezent autoritatile cautand unul sau mai multi parteneri privati.

Eco-cartierul Antiaeriana va fi dezvoltat pe un teren de 110 hectare in cartierul bucurestean Ghencea, au anuntat reprezentantii ministerului. Terenul s-a aflat in administrarea Ministerului Apararii si, recent, a trecut in subordinea Ministerului Dezvoltarii.

“Speram ca in al doilea semestru din 2012 sa demaram proiectul eco-cartierului. Cele 10.000 de locuinte vor fi construite in acelasi timp, pe o perioada de cinci ani. Cautam un partener privat, sau chiar mai multi, si am simtit un interes ridicat din partea investitorilor, dar nu am semnat niciun acord inca”, a declarat Eugen Curteanu (foto), secretar de stat in cadrul MDRT.

Printre investitorii interesati sa intre in proiectul de 10.000 de locuinte s-au aflat si dezvoltatori romani, a adaugat Curteanu. De asemenea, se poarta discutii cu autoritatile din Suedia, Coreea de Sud si China, insa valoarea investitiei in proiect "este inca o necunoscuta".

In ceea ce priveste pretul, Eugen Curteanu a spus ca acesta va depinde de numarul de camere al locuintelor, precum si de partenerul privat care va participa la proiect. “S-a pornit de la standardele de cost pe care le avem in minister, la care se va adauga costul tehnologiei”, a spus el.

Terenul pe care va fi construit proiectul nu necesita demolari, astfel incat costurile de dezvoltare vor fi minime, potrivit oficialilor minsiterului. In urmatoarea perioada, MDRT va organiza un concurs de arhitectura si urbanism, iar apoi va fi depusa documentarea pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Imoteca: Suntem departe de un maxim istoric al preturilor la locuinte