Casa se afla in localitatea Apoldu de Sus, din judetul Sibiu si a fost construita in anii 1930, scrie New York Times. Familia Petrache a cumparat locuinta in anul 2008 si a investit in total circa 350.000 de euro. In vara, proprietatea a fost scoasa la vanzare pe site-ul viviun.com, intrucat cei doi soti au decis sa se concentreze asupra afacerilor pe care le au in peisagistica si agricultura.

“Casa a costat 50.000 euro, iar investitiile au fost peste 300.000 euro. In prezent, locuinta este deschisa doar prietenilor si familiei, din decizia noastra”, a declarat, pentru wall-street.ro, Ioana Petrache, proprietara locuintei.

In urma articolului din New York Times, proprietarii au primit mai multe oferte de cumparare, inclusiv de la investitori romani, insa spun ca nu vor sa vanda in orice conditii.

“Nu tinem cu orice pret sa o vindem si nu o vindem oricui”, a adaugat Ioana Petrache. Pe viitorul proprietar, l-ar sfatui sa se bucure cu adevarat de casa, pentru ca este "fantastica pentru petreceri”.

Casa a fost folosita ca pensiune, sub denumirea Grosspold, si include un restaurant, zece camere cu zece bai, avand o suprafata construita de 750 mp, defasurata pe trei etaje. Fiecare incapere este decorata in stil diferit, iar casa se vinde mobilata, mai se arata in articolul din New York Times.

Citeste si:

Una dintre camere poarta numele de "Crama", are un tavan arcuit din caramida si este mobilata cu piese din secolul al optsprezecelea. O alta camere se numeste "Camera secreta" si are un un pat de 23 de metri patrati, despre care proprietarii spun ca este cel mai mare pat din Romania.

Impozitele pe proprietate ajung la circa 55 de euro, iar costurile cu utilitatile se ridica la aproximativ 150 euro, potrivit proprietarilor.

Familia Petrache lucreaza de mai multi ani in peisagistica si agricultura, dar este implicata si in alte afaceri imobiliare. Recent, cei doi au obtinut aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru un proiect de patru etaje, cu locuinte, spatii comerciale si birouri, in zona Bucurestii Noi, din Capitala.

Sursa fotografii: hotel-pensiune.ro