Fodul britanic de investitii imobiliare European Convergence Property Company PLL a cumparat cladirea de birouri PGV Tower din Bucuresti, pentru 24 de milioane de euro. Aceasta reprezinta prima achizitie a fondului britanic pe piata real-estate din Romania.

Tranzactia a fost intemediata de Capital Partners, care la o luna si jumatate de la infiintare reuseste astfel sa incheie o tranzactie de dimensiuni mari. Compania a fost fondata la inceputul anului de trei fosti bancheri, Doru Lionachescu, Andrei Diaconescu si Victor Capitanu.

Capital Partners este reprezentantul in Romania a Charlemagne Capital, care gestioneaza fondul European Convergence Property Company PLL. Achizitionarea imobilului PGV Tower nu va reprezenta singura investitie a fondului britanic in tara noastra. Potrivit oficialilor Capital Partners, casa de investitii romaneasca si fondul britanic mai au in lucru cateva proiecte a caror valoare se ridica la 60 de milioane de euro.

ôAchizitionarea PGV Tower demonstreaza resursele tehnice si financiare ale cumparatorului precum si capacitatea noastra de a duce la indeplinire mandate de achizitie mari, cu timpi de executie foarte scurtiö, a declarat Andrei Diaconescu, partenerul responsabil de acest proiect in cadrul Capital Partners.

PGV Tower gazduieste sediul central al Bancpost, al celorlalte entitati controlate de grupul bancar elen EFG Eurobank precum si al altor companii internationale, in regim de inchiriere pe 10 ani. Imobilul a fost dezvoltat de compania Jaguar Development, detinuta de investitori din Israel si Grecia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Cum e sa lucrezi intr-un spatiu de coworking: in vizita la Mindspace