PointPark Properties (P3) a considerat la sfarsitul anului trecut ca deschiderea unui birou in Romania este o oportunitate, dupa ce compania si-a desfasurat activitatea timp de un an prin intermediul parteneriatului cu Europa Capital.

In aceasta vara, P3 s-a mutat intr-o vila din apropiere de Piata Romana, unde ocupa o suprafata de 150 mp. In prezent, in acest spatiu lucreaza patru angajati, insa planurile companiei includ extinderea echipei locale. Alegerea sediului nu a fost insa usoara, intrucat conducerea P3 voia ca noul birou sa indeplineasca mai multe criterii.

"Am urmarit sa fim aproape de zona de business a Capitalei, adica de Piata Victoriei, dar si de nord. Am vrut, de asemenea, sa avem un acces rapid catre Pitesti, Constanta si nordul orasului. Aceasta cladire a indeplinit toate criteriile si «a venit » cu un bonus: un parc (n.r: parcul Nicolae Iorga) in fata geamului , ceea ce este rar la cladirile de birouri", spune Stefan Gheorghiu, country manager al PointPark Properties.

Sediul P3 include doua sali de sedinte, una facand parte din biroul lui Gheorghiu. In ceea ce priveste biroul sau, Stefan Ghoerghiu spune ca are o atitudine deschisa si poate lucra la fel de bine intr-un spatiu inchis de 30 mp sau in mijlocul angajatilor.

Gheorghiu a fost numit country manager al P3 in Romania incepand cu data 1 iunie. El are o experienta de 15 ani pe piata imobiliara si, inainte de a se alatura echipei PointPark Properties, a ocupat functia de director comercial in cadrul companiei Willbrook International, cunoscuta pentru dezvoltarea cladirilor de birouri Cathedral Plaza si Platinum Business & Convention Center.

Citeste si:

Echipa P3 din Romania are ca "target orientativ" inceperea constructiei pentru 40.000 mp pana la finalul anului financiar, respectiv 31 iunie 2012. Cu toate acestea, Gheorgiu afirma ca P3 nu va construi speculativ, ci doar la cerere spatii logistice si industriale.

La inceputul anului trecut, P3 a incheiat un parteneriat cu fondul de investitii Europa Capital, prin care ofera servicii de asistenta si dezvoltare pentru constructia unui parc industrial in judetul Cluj.

Point Park este activa in 12 state din Europa si administreaza peste 1,5 milioane metri patrati de spatii logistice. PointPark Properties este o subsidiara a Arcapita Industrial Management, compania specializata in investitii in spatii logistice a Arcapita Bank, care opereaza in Bahrain, Atlanta, Londra si Singapore.

BIROU DE COMPANIE este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.