Grupul de investitii irlandez Caelum Development a inceput lucrarile de constructie a proiectului ParkLake Plaza din cartierul Titan, valoarea investitiei fiind estimata la 250 de milioane de euro. Constructia proiectului va dura circa doi ani si jumatate.
Dezvoltatorul a desemnat companiile Apolodor si Edrasis – C. Psallidas pentru a efectua lucrarile de excavare si preliminarii de fundatii speciale, Apolodor incepand lucrarile pe 25 octombrie. Caelum a anuntat ca va numi in continuare un contractor general care va prelua si continua lucrarile incepute.

In prezent, mall-ul este preinchiriat in proportie de 50% si dezvoltatorii poarta negocieri pentru inchirierea a inca 20%.

Proiectul, ale caror lucrari vor dura doi ani si jumatate, va cuprinde aproximativ 200 magazine pe o suprafata inchiriabila de 67.000 mp, fata de suprafata de 79.000 mp inchiriabili comunicata la inceputul anului.

Pe perioada lucrarilor de constructie vor fi create aproximativ 3.000 de locuri de munca, iar dupa deschidere vor fi disponibile aproximativ 2.500 de posturi, se mai arata in comunicatul dezvoltatorului.

Principalii chiriasi ai ParkLake Plaza vor fi cinematograful Cinema City, centrul de fitness Pure Fitness si hipermarketul Cora. Investitia in mall-ul din Titan este estimata la 250 de milioane de euro.

Dezvoltatorul a anuntat in luna februarie ca lucrarile de constructie vor incepe in vara acestui an. Proiectul urma sa fie dezvoltat in parteneriat cu portughezii de la Sonae Sierra, care s-au retras ulterior din proiect.

Caelum Development a intrat pe piata locala in anul 2006, achizitionand un teren de circa 8,2 hectare in apropierea Parcului Titan din sectorul 3. In 2009, grupul a obtinut permisiunea de a construi un centru comercial si recreativ cu cinci etaje si o suprafata de 110.000 mp inchiriabili, iar de atunci s-a lucrat la refacerea conceptului si preinchirierea mall-ului.

Portofoliul Caelum Development include un total de 19 proiecte comerciale, toate localizate in Polonia. ParkLake Plaza este primul proiect al irlandezilor ce urmeaza sa fie dezvoltat in Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri