Dezvoltatorul turc Opus Land Development, care a investit pana in prezent 200 de milioane de euro in proiectul Cosmopolis, amplasat in comuna Stefanestii de Jos, vrea sa investeasca inca 55 de milioane de euro in constructia a o mie de apartamente si 200 de vile insiruite, pana in anul 2015.
Turcii de la Opus Land isi propun sa finalizeze 250-300 de locuinte pe an pana in 2015. Pana in prezent, au fost finalizate 586 de apartamente in prima faza, 65 de apartamente in prima jumatate a acestui an si inca 95 de apartamente si opt vile insiruite in aceasta luna.

Din 2006 si pana astazi, Opus a investit 200 de milioane de euro in proiectul din Stefanestii de Jos si isi propun sa investeasca inca 55 de milioane de euro pana in anul 2015.

"Vrem sa finalizam 250-300 de unitati pe an pana in 2015, in faza a doua a proiectului. Vom construi circa 1.000 de apartamente si 200 de vile insiruite (foto jos), investitia ridicandu-se la 40 de milioane de euro pentru apartamente si la 15-20 de milioane de euro pentru vile", a declarat Ahmet Buyukhanli, actionarul majoritar Opus Land Development.

Pentru noile dezvoltari, turcii vor utiliza fonduri proprii si veniturile obtinute deja din vanzare. Banca finantatoare a proiectului este GarantiBank, care a extins in toamna anului 2008 cu 20 milioane euro linia de creditare pentru primele doua faze ale Cosmopolis, pana la 50 milioane euro.

In prezent, sunt locuinte doar 400 de apartamente din cele 581 vandute in prima faza, insa in dezvoltatorii spun ca aproape o mie de persoane s-au mutat in Cosmopolis.

Preturile locuintelor incep de la 38.000 euro plus TVA pentru o garsoniera, 56.000 euro plus TVA pentru doua camere, 62.000 euro plus TVA pentru trei camere si 150.000 euro plus TVA pentru duplexuri (n.r.: apartamente desfasurate pe doua etaje).

Apartamentele de la parter din faza a doua a proiectului includ si gradina, preturile fiind insa cu 2.500-3.500 euro mai mari.

Pentru vilele insiruite, care au o suprafata de circa 90 mp utili, preturile sunt de 90.000 euro plus TVA. Costurile cu intretinerea, incluzand serviciile de administrare (intretinere spatii verzi, curatenie si paza), ajunge la circa 250 lei/luna, potrivit oficialilor dezvoltatorilor.

Accesul catre si de la proiectul Cosmopolis poate fi facut cu ajutorul unui microbuz care pleaca din ora in ora spre statia de metrou Pipera, costul unui abonament lunar fiind de 16 lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri