Centrul de birouri pentru antreprenori are o suprafata de circa 11.000 de metri patrati si cuprinde spatii de clasa A, cu birouri cu suprafete cuprinse intre 42 si 140 mp, precum si spatii deschise, de tip office sharing.

Centrul poate acomoda pana la 80 de companii, iar deocamdata exista in jur de 23 de chiriasi. Bogdan Pitigoi isi doreste ca anul viitor aproximativ 50 de companii sa inchirieze spatii in Centru de Sprijinire si Dezvoltare a Afacerilor Ideo.

Cei care doresc sa isi deschida o afacere au in primele sase luni acces gratuit la toate facilitatile: birou mobilat in sistem office sharing, acces la internet, sali de training, intalniri, conferinte, restaurant si restul facilitatilor din centru. Intre sase si noua luni, taxa pentru un birou este de 60 de euro pe luna, iar dupa un an chiria este de 90 de euro pe luna (cu TVA).

Antreprenorii gazduiti primesc de asemenea consultanta in domenii precum, management, marketing, resurse umane, PR sau contabilitate.

Citeste si:

„Ne propunem sa reunim intr-o comunitate start-up-uri si companii tinere. Imi doresc ca Ideo sa devina un adevarat nucleu al mediului de afaceri din nord-estul tarii”, a declarat Bogdan Pitigoi, presedinte al grupului de firme Tester-Casa Auto Iasi.

El a mai afirmat ca spera sa isi amortizeze investitia de circa 4 milioane de euro in 20 de ani si ca fara de fonduri europene, proiectul nu ar fi putut fi realizat.

Centru de Sprijinire si Dezvoltare a Afacerilor a fost cofinantat de Uniunea Europeana, prin Fondul European de Dezvoltare Regionala. Proiectul a fost initiat si realizat de Tester Grup, companie condusa de Investitia totata a fost de 35,4 milioane de lei, dintre care 16,6 milioane lei din fonduri UE, circa 2,5 milioane de euro de la Guvernului Romaniei si 16,3 milioane din constributia Tester Grup SRL, beneficiarul proiectului.