British Broadcasting Corporation (BBC), cel mai mare serviciu public de radio si televiziune din lume, a primit o oferta de 323 milioane dolari (200 mil. lire sterline) pentru sediul din vestul capitelei Marii Britanii, informeaza Bloomberg.
Peste zece oferte au primit cei de la BBC pentru achizitionarea sediului intins pe circa 6 hectare din cartierul White City.

Procesul de vanzare al sediului BBC vine dupa ce trustul de presa a anuntat ca va renunta la 2.000 locuri de munca si isi va muta birourile in afara capitalei pentru a reduce costurile, dupa ce sediul din vestul Londrei a incetat sa mai fie finantat. Studioul TV, deschis in 1960 a fost prima cladire de televiziune deschisa in Marea Britanie. Din 2009 aceasta face parte din patrimoniul de stat al Regatului Unit.

Infiintat la 1 ianuarie 1927, British Broadcasting Corporation este cel mai mare serviciu de radio si televiziune din lume avand circa 23.000 angajati.

BBC, al doilea serviciu britanic cu cel mai mare buget dupa Sky British Broadcasting, a inregistrat o cheltuiala anuala de functionare, in perioada 2009-2010, de 4,26 miliarde lire sterline, comparativ cu 5,9 miliarde lire sterline cat cheltuieste Sky British Broadcasting anual. ITV, al treilea serviciu de radio si televiziune din Regatul Unit, a inregistrat pentru aceeasi perioada costuri totale de 1,9 miliarde lire sterline.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri