Peste zece oferte au primit cei de la BBC pentru achizitionarea sediului intins pe circa 6 hectare din cartierul White City.

Procesul de vanzare al sediului BBC vine dupa ce trustul de presa a anuntat ca va renunta la 2.000 locuri de munca si isi va muta birourile in afara capitalei pentru a reduce costurile, dupa ce sediul din vestul Londrei a incetat sa mai fie finantat. Studioul TV, deschis in 1960 a fost prima cladire de televiziune deschisa in Marea Britanie. Din 2009 aceasta face parte din patrimoniul de stat al Regatului Unit.

Infiintat la 1 ianuarie 1927, British Broadcasting Corporation este cel mai mare serviciu de radio si televiziune din lume avand circa 23.000 angajati.

Citeste si:

BBC, al doilea serviciu britanic cu cel mai mare buget dupa Sky British Broadcasting, a inregistrat o cheltuiala anuala de functionare, in perioada 2009-2010, de 4,26 miliarde lire sterline, comparativ cu 5,9 miliarde lire sterline cat cheltuieste Sky British Broadcasting anual. ITV, al treilea serviciu de radio si televiziune din Regatul Unit, a inregistrat pentru aceeasi perioada costuri totale de 1,9 miliarde lire sterline.