Guvernul a aprobat reorganizarea Inspectoratului de Stat in Constructii, aflat in subordinea Elenei Udrea, in urma acestei masuri urmand sa fie reduse 125 de posturi.

Inspectoratul de Stat in Constructii a trecut la jumatatea anului trecut din subordinea premierului Emil Boc in cea a Elenei Udrea.

„Inspectoratul de Stat in Constructii este prima institutie din Romania cu servicii deconcentrate care se reorganizeaza pe structura regiunilor de dezvoltare, in locul celei pe judete. Masura vizeaza eficientizarea activitatii institutiei, inclusiv prin reducerea cheltuielilor de personal si in special a celor cu perosnalul de conducere”, a declarat ministrul Elena Udrea.

Actuala forma de organizare in teritoriu a Inspectoratului de Stat in Constructii, este foarte incarcata, existand 41 de inspectorate judetene in constructii si Inspectoratul in Constructii Bucuresti, se argumenteaza in comunicatul ministerului.

Masurile de reorganizare vor conduce la reducerea a 125 de posturi de la 875 la 750, dintre care 60 de posturi de conducere si 65 de posturi de executie.

Cele sapte directii regionale in constructii si Directia Regionala in Constructii Bucuresti – Ilfov vor fi organizate astfel:

1. Directia Regionala in Constructii Nord – Est va comasa Inspectoratele Judetene in Constructii Iasi, Botosani, Suceava, Bacau, Vaslui si Neamt. Va avea sediul in municipiul Iasi si Compartimente de control si inspectie pentru calitatea lucrarilor in constructii in municipiile Botosani, Suceava, Bacau, Vaslui si Piatra Neamt.

2. Directia Regionala in Constructii Sud – Est va comasa Inspectoratele Judetene in Constructii Constanta, Buzau, Braila, Galati, Tulcea si Vrancea. Va avea sediul in municipiul Constanta si Compartimente de control si inspectie pentru calitatea lucrarilor in constructii in municipiile Buzau, Braila, Galati, Tulcea si Focsani.

3. Directia Regionala in Constructii Sud – Muntenia va comasa Inspectoratele Judetene in Constructii Prahova, Arges, Dambovita, Ialomita, Calarasi, Giurgiu si Teleorman. Va avea sediul in municipiul Ploiesti si Compartimente de control si inspectie pentru calitatea lucrarilor in constructii in municipiile Pitesti, Targoviste, Slobozia, Calarasi, Giurgiu si Alexandria.

4. Directia Regionala in Constructii Sud Vest – Oltenia va comasa Inspectoratele Judetene in Constructii Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt si Valcea. Va avea sediul in municipiul Craiova si Compartimente de control si inspectie pentru calitatea lucrarilor in constructii in municipiile Targu – Jiu, Drobeta – Turnu Severin, Slatina si Ramnicu Valcea.

5. Directia Regionala in Constructii Vest va comasa Inspectoratele Judetene in Constructii Timis, Arad, Hunedoara si Caras Severin. Va avea sediul in Municipiul Timisoara si Compartimente de control si inspectie pentru calitatea lucrarilor in constructii in municipiile Arad, Hunedoara si Resita.

6. Directia Regionala in Constructii Nord Vest va comasa Inspectoratele Judetene in Constructii Cluj, Bihor, Bistrita – Nasaud, Maramures, Satu – Mare si Salaj. Va avea sediul in municipiul Cluj – Napoca si Compartimente de control si inspectie pentru calitatea lucrarilor in constructii in municipiile Oradea, Bistrita, Baia Mare, Satu Mare si Zalau.

7. Directia Regionala in Constructii Centru va comasa Inspectoratele Judetene in Constructii Brasov, Alba, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu. Va avea sediul in municipiul Brasov si Compartimente de control si inspectie pentru calitatea lucrarilor in constructii in municipiile Alba – Iulia, Sfantu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Targu Mures si Sibiu.

8. Directia Regionala in Constructii Bucuresti – Ilfov va comasa Inspectoratul in Constructii Bucuresti si Inspectoratul Judetean in Constructii Ilfov si va avea sediul in municipiul Bucuresti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Fost director al ANCPI, in conflict de interese