8 Noiembrie 2011

Volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 1,3% in septembrie



Volumul lucrarilor de constructii a urcat in septembrie, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 1,3% fata de august si cu 2,2% fata de aceeasi luna din 2010, cele mai mari cresteri fiind inregistrate pentru reparatii capitale si lucrari de intretinere.

In luna septembrie, comparativ cu august, pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+5,4%), la lucrarile de reparatii capitale (+2,2%) si la lucrarile de constructii noi (+1%), potrivit datelor publicate luni de INS si citate de Mediafax.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 12,9%. Cladirile nerezidentiale si cladirile rezidentiale au scazut cu 13,5%, respectiv cu 6,2%.

Comparativ cu aceeasi luna din 2010, au avut loc majorari la lucrarile de reparatii capitale (+24,5%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+19,1%). Lucrarile de constructii noi au scazut cu 6,2%

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 3%, in timp ce a cladirile nerezidentiale si la cladirile rezidentiale s-au evidentiat scaderi cu 1,9%, respectiv cu 1,8%.

In primele noua luni, volumul lucrarilor de constructii, ca serie ajustata, a scazut cu 0,8%, scadere evidentiata la lucrarile de constructii noi (-3,8%). La lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de intretinere si reparatii curente s-au inregistrat cresteri cu 11,5%, respectiv cu 0,7%.

Pe obiecte de constructii a avut loc o crestere la cladirile nerezidentiale (+11,5%). La cladirile rezidentiale si la constructiile ingineresti s-au consemnat scaderi cu 11,9%, respectiv cu 1,3%.



Citeste si