Compania Asmita Gardens, dezvoltatorul proiectului rezidential cu acelasi nume, a intrat oficial in insolventa, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis cererea Alpha Bank Romania, conform informatiilor publicate pe site-ul tmb.ro.

Banca greceasca Alpha Bank are o expunere de aproximativ 70 de milioane de euro pe acest proiect, care a fost finalizat in martie 2010. La acel moment, dezvoltatorul a anuntat ca au fost semnate circa 200 de contracte, 135 de familii fiind deja mutate.

Alpha a cerut insolventa Asmita Gardens in 12 octombrie, decizia fiind luata pe 7 noiembrie. Administatorul judiciar este Euro Insol SPRL.

Tribunalul a ridicat debitorului dreptul de administrate si a dat dispozitie tuturor bancilor la care compania are disponibil in conturi sa nu dispuna de acestea fara un ordin al judecatorului sau administratorului judiciar.

Termenul limita pentru inregistrarea cererii de admitere a creantelor asupra averii debitorului este 23 decembrie 2011 iar cel termenul de verificare a creantelor, de intocmire, afisare si comunicare a tabelului preliminar de creante este 13 ianuarie 2012. Prima sedinta generala a creditorilor va avea loc pe 19 ianuarie 2012.

Administratorul judiciar Euro Insol va conduce integral activitatea debitorului, cu o remuneratie de 1.500 lei din averea acestuia. Termenul pentru continuarea procedurii a fost fixat pe 19 martie 2012.

Pe 9 august 2011, proprietarii ansamblului Asmita Gardens, investitie de 120 milioane euro pentru circa 800 apartamente, au anuntat ca nu au vandut in trimestrul al doilea nicio locuinta, iar dezvoltatorii continua discutiile cu finantatorul Alpha Bank, pentru restructurea creditului, aflat din punct de vedere tehnic in default.

Proiectul Asmita Gardens, dezvoltat de compania cu actionariat indian Asmita si de fondul de investitii European Convergence Development Company (ECDC), cuprinde 758 de apartamente situate in zona sudica a Splaiului Unirii, iar investitia era estimata la circa 120 de milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
ASF trimite CertAsig în insolvență. Ce se întâmplă cu contractele de asigurare
Setari Cookie-uri