Fondul austriac de investitii Immofinanz, cel mai puternic investitor din piata imobiliara locala a finalizat achizitia a 69,22% din Adama pentru 42,43 milioane euro. Clemens Eisinger si Andreas Holler, doi manageri ai fondului, se vor alatura lui Dvir si Isaac Cohen-Hoshen in comitetul de conducere al Adama.


Pretul de achizitie al pachetului de actiuni s-a ridicat la 42,43 milioane de euro. Immofinanz Group a cumparat de la fondul de hedging american Tiger Global, de la Morgan Stanley, compania ce administreaza Lehman Brothers Marea Britanie si de la actionarii fondatori.

„Din punctul nostru de vedere, Adama este platforma ideala pentru extinderea noastra planificata in domeniul constructiilor si dezvoltarilor rezidentiale, in special in Romania“, a argumentat Daniel Riedl, membru in comitetul executiv al Immofinanz Group, motivele acestei tranzactii.

Intr-o prima etapa, Clemens Eisinger si Andreas Holler, doi manageri cu experienta ai Immofinanz, se vor alatura lui Dvir si Isaac Cohen-Hoshen in comitetul de conducere al Adama Holding.

Adama a finalizat circa 1.500 de apartamente de la infiintarea sa in 2005, un numar de zece proiecte fiind acum in curs de constructie. Compania are un portofoliu de dezvoltare de proprietati cu o suprafata totala de peste 1.360.000 metri patrati, care vor permite realizarea a peste 40 de proiecte rezidentiale noi.

„Portofoliul nostru din Romania include un numar de zone nedezvoltate inca in Bucuresti. Obiectivul nostru este sa cream cartiere intregi – o provocare interesanta pe care planuim sa o prezentam echipei Adama din Romania imediat ce economia romaneasca va putea asigura cadrul necesar“, a comentat Riedl planurile pe termen mediu ale Immofinanz Group.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri