Fondul sud-african de investitii New Europe Property Investments (NEPI) a inregistrat in primele noua luni ale acestui an un profit atribuabil actionarilor de 8,5 milioane de euro, potrivit raportului transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

NEPI a inregistrat in primele trei trimeste un profit net de 8,5 milioane de euro si venituri din chirii de 24,4 milioane de euro. Anul trecut, profitul atribuabil actionarilor NEPI s-a ridicat la 6,9 milioane de euro, in timp ce veniturile obtinute din chirii au cumulat 21,3 milioane de euro.

Cheltuielile cu exploatarea investitiilor imobiliare in primele noua luni au crescut la 6,2 milioane de euro, dupa ce in 2010 au totalizat 5 milioane de euro. Acest lucru este explicabil prin cresterea volumului de spatii detinute de NEPI, in contextul in care la finlui anului trecut a preluat cladirea de birouri Floreasca 169A (foto), iar in primavara, a finalizat extensia parcului de retail din Braila.

Datoriile NEPI la finalul primelor nou luni au scazut la 198 milioane de euro, dupa ce la finele anului trecut se ridicau la 205 milioane de euro. Totalul capitalurilor proprii atribuibile actionarilor la sfarsitul lunii septembrie era de 185 milioane de euro, cu 19% mai mult fata de finalul lui 2010, respectiv 155 milioane de euro.

La sfarsitul lunii octombrie, NEPI a anuntat ca vrea sa-si majoreze capitalul cu 40 milioane de euro. Cateva zile mai tarziu, surse citate de Mediafax spuneau ca NEPI negociaza achizitia complexului de birouri City Business Centre Timisoara, detinut de omul de afaceri Ovidiu Sandor, tranzactie ce ar putea ajunge la circa 40 milioane euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
NEPI Rockcastle detine un portofoliu imobiliar de 4 MLD. euro