“Scopul este ca structura de vanzare cu amanuntul sa primeasca o schimbare in bine”, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului ungar.

Dupa cum a explicat, 69% din cifra de afaceri provenita din zona de retail a Ungariei este controlata in cea mai mare masura de corporatii multinationale, in timo ce o cota de numai 31% a cifrei de afaceri ramane afacerilor mai mici.

Aceasta initiativa a fost pe masa executivului de la Budapesta inca de la inceputul verii, spre disperarea industriei imobiliare. Dezvoltatorii imobiliari, centrele comerciale si angajatorii au lansat o declaratie spunand ca regulamentul este inutil si va duce la pierderea de locuri de munca suplimentare pentru industria de constructii din tara vecina.

Citeste si:

“Un centru comercial creaza o mie de locuri de munca, in medie, in timp ce un hipermarket ofera ofera locuri de munca pentru 400-500 persoane”, sustine Gergely Arenda, sef al dezvoltatorilor de proprietati.

Sectorul de real estate din Ungaria a suferit inca de cand a izbunic criza Lehman Brothers.

Cele mai recente date publicate de Oficiul Central de Statistica arata ca productia din acest sector a scazut cu 12,3% de la an la an in august, in timp ce numarul de contracte incheiate a scazut cu 37% fata de anul anterior.