Omul de afaceri Ovidiu Sandor, cunoscut pentru dezvoltarea proiectului de birouri City Business Centre din Timisoara, considera ca desi cifrele de Statistica sunt foarte bune la prima vedere, este clar pentru toti jucatorii din piata ca perspectiva de crestere in trimestrele care urmeaza se reduce cert, intrucat ritmul realizat in acest trimestru nu poate fi sustinut in continuare.
„Retailul se mentine in cadere si este greu de prevazut cand va reporni consumul intern. In comparatie cu alte tari, stam bine macroeconomic. Riscul principal pe care il vad este suprapunerea unei perioade incerte, in 2012, cu perioada de campanie electorala, cand rationalul economic al guvernantilor este puternic limitat de populisme”, a declarat Ovidiu Sandor (foto), pentru wall-street.ro.

El este de parere ca, in contextul preocuparilor intense ale multor firme internationale de a reduce costurile, Romania va fi o alternativa pe care o vor lua in considerare.

In ceea ce priveste segmentul spatiilor de birouri, proprietarul a observat inca din primavara un interes in crestere din partea unor companii mari care doresc sa isi inceapa sau sa isi extinda activitatea in Romania. In acest context, multi dintre investitorii care vor alege Romania, spune el, vor veni tot pentru forta de munca ieftina si nu pentru atractivitatea in sine a tarii sau a pietei.

„Este adevarat, gradul de calificare va conta mai mult decat in activitatea de productie. Astfel, o universitate tehnica bine cotata, infrastructura si logistica puse la punct si apropierea de piata sunt atuuri din ce in ce mai cautate, iar Timisoara, ca oras secundar, sta bine din acest punct de vedere”, a afirma Sandor, mentionand ca in curand va anunta noi contracte de inchiriere in cladirile din City Business Centre.

Proiectul de birouri City Business Centre va totaliza cinci cladiri de birouri, cu o suprafata de 43.000 mp inchiriabili, investitia totala fiind estimata la circa 50 milioane de euro. Pana in prezent, au fost livrate trei cladiri, gradul acestora de neocupare fiind sub 10%.

Printre chiriasii birourilor lui Sandor se numara companiile: Alcatel-Lucent, Wipro, Microsoft/Ciao, PwC, Unicredit Bank, Deloitte si Autolive.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri