Interprime, parte a IKEA, va construi birouri langa Pasajul Basarab

Compania Interprime Properties, parte a grupului Inter IKEA, a cumparat un teren de 2 hectare in zona Pasajului Basarab, in apropiere de hipermarketul Carrefour Orhideea, si are in plan dezvoltarea unui proiect de birouri.

Interprime Properties a cumparat un teren de 2 ha in zona Pasajului Basarab, aceasta fiind a doua tranzactie pe piata romaneasca, dupa cumpararea terenului fostei fabrici Timpuri Noi, in vara anului trecut, a anuntat divizia de terenuri din cadrul companiei Colliers International, care a intermediat tranzactia.

Noua achizitie din zona Pasajului Basarab era folosita anterior de Baduc pentru facilitati de vanzare a materialelor de constructii, compania fiind unul dintre cei mai mari comercianti de materiale de constructii si instalatii din Romania. Miliardarul suedez Ingvar Kamprad are in plan sa dezvolte aici un proiect de birouri.

“Aceasta tranzactie confirma potentialul zonei pe segmentul de birouri, datorat noului pasaj care faciliteaza accesul spre Piata Victoriei si zona de nord. Terenul este amplasat chiar la mijlocul pasajului si are acces direct prin rampa care coboara pe Calea Plevnei”, explica Mihai Bogza (foto), associate director in cadrul diviziei de terenuri al Colliers International.

Grupul suedez IKEA, controlat de miliardarul Ingvar Kamprad, detine un singur magazin in Romania, in parcul de retail Baneasa. Unitatea a raportat in intervalul 1 septembrie 2010-31 august 2011 vanzari de 84,5 milioane de euro (361,8 milioane de lei), in timp ce numarul vizitatorilor a crescut, magazinul primind peste 2,8 milioane de persoane.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri