Mihnea Serbanescu, director general al companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox, este de parere ca inca exista panica in sistemul bancar, iar prima jumatate a anului viitor va fi dificila intrucat nu vor fi incepute proiecte de la zero.
Pentru o crestere a sectorului imobiliar factorul psihologic, dezvoltatorii imobiliari si mass-media sunt cele mai importante componente care pot schimba cursul actual al lucrurilor, considera managerul.

”Cresterea domeniului imobiliar poate veni, in primul rand, dintr-un factor psihologic: indiferent despre ce detalii vorbim, noi avem in momentul de fata o criza de incredere. In anii de crestere rapida a existat numai exces de incredere: «cumparati, maine sigur va fi mai scump!», iar acum ne aflam exact de partea cealalta a lucrurilor «nu fac azi nimic, maine poate va fi mai ieftin si vor aparea noi oportunitati»”, a declarat Serbanescu in cadrul unei conferinte organizata de Ziarul Financiar.

Totodata, jucatorii activi de pe piata imobiliara sunt importanti pentru o crestere a acestui sector.

“Dezvoltarea imobiliara se face de catre jucatorii activi care sunt in principal cei care investesc capital in dezvoltarea imobiliara: detinatorii de terenuri, dezvoltatorul, investitorul si banca. De ei depinde in mod fundamental revenirea cresterii”.

Un rol esential il joaca si presa, in opinia directorului general DTZ Echinox. “Mai exista un rol important al unei entitati si anume mass-media, care are in ultima perioada tendinta de a reflecta fapte negative: morti, raniti, accidente, dezastre, falimente, etc. Fiecare dintre noi are obligatia sa aduca «input-uri» optimiste in acest peisaj al media, sa revenim la incredere, desi este foarte greu. Este o psihologie de masa pentru a invinge o psihoza care astazi reprezinta neincrederea totala", a incheiat el.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri