Preturile apartamentelor nu pot creste atata vreme cat salariile populatiei nu cresc, a declarat Adrian Sischin, director regional al retelei de agentii imobiliare RE/MAX.

“Cata vreme salariile nu cresc, nici preturile apartamentelor nu pot creste. In prezent, cererea solvabila, adica numarul celor care intr-adevar isi permit sa cumpere o locuinta, este foarte redusa, mult mai mica decat oferta”, a afirmat Adrian Sischin (foto), in cadrul evenimentului Real Estate Club, organizat de Imopedia.

Castigul salarial mediu nominal net a fost in septembrie de 1.464 lei, in crestere cu 0,6% (9 lei) fata de august si cu 9,3% comparativ cu aceeasi luna din 2010, arata datele Institutul National de Statistica.

Reteaua RE/MAX Romania numara opt agentii imobiliare si 70 de brokeri, care incheie lunar circa 13 tranzactii, potrivit lui Sischin.

La nivel national, preturile cerute pentru locuintele noi si vechi erau in luna octombrie de 1.023 euro/mp, cu 2,4% mai mici fata de septembrie si cu 4,4% mai mici fata de octombrie 2010, conform portalului imobiliare.ro


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si