Volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 1,5% in octombrie fata de luna precedenta, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, iar comparativ cu aceeasi luna a anului trecut declinul inregistrat a fost de 0,6%, potrivit datelor INS.
Ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a scazut fata de septembrie 2011 cu 1,4%, respectiv cu 0,3% fata de luna corespunzatoare a anului precedent, scrie Mediafax.

In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie, volumul lucrarilor de constructii a crescut ca serie bruta cu 0,1%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a scazut cu 0,7%.

In luna octombrie 2011, scaderea volumului lucrarilor de constructii (serie bruta) a fost evidentiata la lucrarile de reparatii capitale (-22,8%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-10,5%). La lucrarile de constructii noi s-a evidentiat o crestere cu 7,7%.

Pe categorii de constructii, a avut loc o crestere la constructiile ingineresti cu 3,1%, iar la cladirile nerezidentiale s-a inregistrat o scadere cu 13,1%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna octombrie 2011 s-a inregistrat o crestere la lucrarile de constructii noi (+5,6%) pe elemente de structura, iar la lucrarile de intretinere si reparatii curente si la lucrarile de reparatii capitale s-au inregistrat scaderi cu 10,5%, respectiv cu 10,3%

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 1,4% si la cladirile rezidentiale 1,0%. Cladirile nerezidentiale au scazut cu 5,9%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, ca serie bruta, pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la lucrarile de constructii noi (+13,7%) si la lucrarile de reparatii capitale (+2,1%). La lucrarile de intretinere si reparatii curente s-a inregistrat o scadere cu 27,6%.

La cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale s-au inregistrat cresteri cu 7,6%, respectiv cu 0,6%. La constructiile ingineresti, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 2,1%.

Comparativ cu octombrie 2010, pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la lucrarile de constructii noi (+12,9%) si la lucrarile de reparatii capitale (+7,6%), iar lucrarile de intretinere si reparatii curente au scazut cu 26,3%.

Pe obiecte de 0onstructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 7,1%, respectiv cu 3,4%. La constructiile ingineresti s-a evidentiat o scadere cu 3,1%.

In primele zece luni ale anului, ca serie bruta, la elementele de structura s-a inregistrat o crestere la lucrarile de reparatii capitale (+11,8%). La lucrarile de intretinere si reparatii curente si la lucrarile de constructii noi volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 3%, respectiv cu 1%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile nerezidentiale cu 9,6%. La cladirile rezidentiale si la constructiile ingineresti, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 12,2%, respectiv cu 0,3%.

In acelasi interval, in serie ajustata, lucrarile de intretinere si reparatii curente au inregistrat o scadere de 2,6%, cele de constructii noi de 2,1%, iar la lucrarile de reparatii capitale s-a inregistrat o crestere cu 11,2%.

Pe obiecte de constructii a avut loc o crestere la cladirile nerezidentiale (+10,6%). La cladirile rezidentiale si la constructiile ingineresti s-au inregistrat scaderi cu 10,3%, respectiv cu 1,3%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri