Centrul comercial Armonia Braila, care a intrat recent in faliment, a fost evaluat la doar 25 milioane de euro, in contextul in care investitia initiala s-a ridicat la 45 milioane de euro, iar Volksbank, banca finantatoare, are o expunere de circa 28 milioane de euro.

Mallul Armonia Braila a fost inaugurat in noiembrie 2008, in urma unei investitii de circa 45 milioane de euro, iar in iulie 2009 a fost inchis. Centrul comercial a intrat in insolventa in noiembrie 2010 si la inceputul acestei luni, Tribunalul Bucuresti a decis intrarea in faliment.

Casa de Insolventa Transilvania, numita administrator juridiciar al proiectului, a anuntat ca strategia de valorificare, ce ar putea insemna vanzarea mallului, va fi decisa in cadrul unei sedinte a adunarii creditorilor, care va avea loc in a doua jumatate a lunii ianuarie 2012.

„Inca nu a fost stabilita strategia de valorificare a centrului comercial, dar la acest moment exista o evaluare de 25,03 milioane de euro, realizata de King Sturge (n.r: companie care a fuzionat cu Jones Lang LaSalle). Armonia Mall are o suprafata totala de 41.850 mp, iar cladirea este structurata pe 2 etaje, oferind o suprafata pentru inchiriat de 29.298 mp”, au declarat, pentru wall-street.ro, reprezentantii Casei de Insolventa Transilvania.

Suma la care a fost evaluat mallul este considerabil mai mica si fata de expunerea bancii Volksbank, care are de recuperat circa 28 de milioane de euro din acest proiect, potrivit unui raport mai vechi al Casei de Insolventa Transilvania.

Situatia nu este noua pe piata mallurilor cu probleme. La sfarsitul anului trecut, City Mall a intrat in faliment si a fost scos la licitatie pentru suma de 33 de milioane de euro, bancile UniCredit si Bancpost avand de recuperat in total circa 41 de milioane de euro.

Armonia Braila este cel de-al treilea mall din Romania care a intrat in faliment, dupa Tiago Mall Oradea (actualul Oradea Shopping City) si City Mall. Ambele au fost vandute prin intermediul Casei de Insolventa Transilvania, primul in schimbul sumei de 30,5 milioane de euro, iar City Mall pentru 17,3 milioane de euro.

Red Project Three, compania care a dezvoltat mallul din Braila, face parte din compania Red, actionarii sai principali fiind fondurile de investitii GED Group din Spania si Warburg Pincus din Statele Unite ale Americii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si