Ministrul delegat Laszlo Borbely vrea sa modifice Legea locuintelor pentru a extinde in acest sens notiunea de locuinta sociala. „In municipiile mari vor fi revendicate foarte multe case si oamenii vor ramine fara locuinte. Vom incerca sa modificam Legea locuintei si sa extindem notiunea de locuinte sociale pentru a se aplica si acestei categorii sociale. Oricum, primariile vor fi cele care vor decide cui revin locuintele sociale“, a spus Borbely. Probleme apar cind este vorba despre cuantumul veniturilor unei astfel de familii. „Acesti oameni trebuie ajutati, dar nu trebuie sa cadem in cealalta extrema si sa oferim locuinte cu chirie subventionata tuturor celor evacuati“, a spus Razvan Murgeanu, viceprimar al Capitalei.

Primariile de sector sint cele care raspund de repartizarea locuintelor sociale, dar si cele care primesc cererile de la cei ramasi fara case. „Pina acum, in sectorul 1 avem 1.300 de evacuati, si un program national de constructie de locuinte ar fi binevenit“, ne-a declarat primarul scetorului 1, Andrei Chiliman. El nu este insa de acord cu Borbely privind extinderea notiunii de locuinta sociala, considerind ca Legea 10 acopera aceasta problema. „Extinderea este exagerata, pentru ca nu trebuie ca cei care au beneficiat de locuinte de la stat cu chirii modice, apoi au avut la dispozitie inca cinci ani de conditii privilegiate sa primeasca acum locuinte cu chirii subventionate de stat“, a spus Chiliman. Probleme sint cu familiile care au venituri de pina la 10 milioane, mai ales de pensionari, si care vor avea nevoie de locuinta sociala cu chirie de 500.000 lei/luna.

„Noi avem in constructie 150 de locuinte cu destinatie speciala catre cei evacuati. Deocamdata, le acordam turor celor ramasi fara case cite trei-cinci milioane/familie“, a precizat primarul sectorului 1.