Persoanele tinere care nu au avut niciodata o locuinta si vor sa demareze lucrarile la o casa vor primi pina la 20% din valoarea locuintei din partea statului. „Vor primi bani doar daca este vorba despre prima locuinta, iar 20% este maximum oferit. Tinerii vor trebui sa indeplineasca mai multe conditii pentru a beneficia de subventie de la stat”, a spus ministrul delegat pentru lucrari publie, Laszlo Borbely.

El a precizat ca locuintele nu trebuie neaparat construite prin Agentia Nationala pentru Locuinte. „Toti cei care au o suma de bani si vor sa isi ridice o locuinta, indiferent cum, trebuie ajutati si de aceea noi le vom oferi bani”, a spus Laszlo Borbely.


Atuuri: familia si studiile superioare

Pentru a se apropia de subventia de 20%, tinerii trebuie sa indeplineasca mai multe conditii legate de studii si de starea civila. „Vor primi puncte mai multe si implicit bani mai multi tinerii care sint casatoriti, cei cu copii, dar si cei cu studii superioare”, a precizat ministrul. Tinerii care se pot incadra in program, dar nu indeplinesc toate conditiile cerute, vor primi subventie, dar mai mica.

Incepe in a doua parte a anului

Borbely vrea sa demareze acest proiect in a doua jumatate a acestui an. El nu a putut oferi mai multe amanunte despre program, precizind ca Ministerul Transporturilor se afla in discutii cu Ministerul Finantelor Publice pentru a definitiva un proiect de act normativ. „Nu ma pot pronunta inca in privinta sumei care va fi acordata de la buget pentru acest proiect. Oricum, in aproximativ trei saptamini, vom prezenta un proiect de lege pentru acordarea sprijinului de pina la 20% din costul de constructie tinerilor care-si construiesc prima locuinta“, a spus Laszlo Borbely.