Bogdan Georgescu, managing parter al companiei de cosultanta imobilara Colliers si fondator al Novel Ventures, spune ca este dezamagit de oamenii care se lasa manipulati de posturile de televiziune aservite politic si ca violenta nu este o solutie pentru problemele romanilor, ci investitia continua in educatie este cea are poate schimba lucrurile in bine.
"Protestele la adresa guvernarii si violentele huliganilor sunt doua actiuni diferite care n-ar trebui amestecate. Foarte muti oameni sunt intr-o situatie economica foarte grea de prea mult timp. Nemultumirea lor e normala si ea se manifesta diferit, in functie de posibilitatile fiecaruia. Din pacate, nu cred ca un «Like» pe Facebook va rezolva situatia. As indemna in schimb oamenii sa investeasca timp in educatia proprie, sa citeasca si sa studieze modele de succes. Cred ca prin educatie avem sanse mult mai mari la o viata mai buna", spune Bogdan Georgescu.

Despre violentele din ultimele zile ii este greu sa vorbeasca. "Sunt dezamagit ca fortele de ordine nu au reusit sa controleze situatia, dar marea dezamagire vine de la oamenii care se lasa manipulati de posturile de televiziune aservite politic. E trist ca dupa atatia ani nu am invatat sa gandim independent si ca oamenii sunt atat de usor de manipulat. Din pacate, lipsa discernamantului, o alta problema generata de lipsa de educatie, are efecte devastatoare asupra populatiei", afirma Georgescu.

Violentele stradale au un efect negativ si asupra imaginii Romaniei pe pietele internationale, considera managerul. Daca pana acum, pentru Romania era greu sa atraga investitii straine sau sa le pastreze pe cele existente, in prezent trebuie sa ne luptam si cu "imaginea proasta creata de violentele stradale exagerata de televiziunile conduse de oameni fara caracter".

"Noroc ca intreaga lume are probleme"

"Avem un presedinte cu probleme grave de comportament, un guvern incapabil, o clasa politica fara valoare, o mare parte din media aservita politic si fara caracter si o populatie satula, dar incapabila sa incurajeze si sa promoveze lideri de valoare. Noroc ca intreaga lume are probleme si sa speram ca problemele interne ale Romaniei vor fi uitate repede. Cu conditia ca oamenii sa inteleaga ca violenta nu duce la nimic bun si sa se opreasca aici", a incheiat el.

Dupa 15 ani de consultanta imobiliara, Bogdan Georgescu a lansat anul trecut compania Novel Ventures, care functioneaza ca un incubator de afaceri, cel mai important proiect in momentul de fata fiind "Teach for Romania".

"Teach for Romania" recruteaza absolventii de top din facultati, ii pregateste intr-o scoala de leadership si pedagogie, iar apoi ii plaseaza ca profesori in scoli publice timp de doi ani, dupa care ii mentine activi intr-o organizatie de alumni, ce isi propune sa ajute reforma din sistemul de educatie din Romania. Programul a fost lansat in Statele Unite in urma cu 20 de ani si, in prezent, functioneaza in 22 de tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri