Chiar daca majoritatea locuintelor cu preturi in jurul a 30.000 euro sunt garsoniere, pe portalurile imobiliare apar si locuinte cu suprafete mai mari la preturi similare. Astfel, izolat, pe portaluri apar si apartamente de 2 sau 3 camere la preturi de circa 30.000 euro.
Desi, per intreaga piata aceste oferte pot fi considerate exceptii, reprezentand o pondere redusa din total, totusi trendul de scadere al preturilor exista in continuare, chiar daca intr-un ritm mult mai lent. Potrivit anunturiparticulari.ro, in luna decembrie 2011 o garsoniera costa, in medie, 36.000 de euro, cu 6% mai putin decat in decembrie 2010, iar pretul mediu al apartamentelor de doua camere a scazut cu 5% pana la 57.000 de euro.

„Tendinta de evolutie a preturilor este una descrescatoare si avand in vedere noile probleme macroeconomice din Europa ne asteptam ca din ce in ce mai multe oferte de garsoniere sa treaca sub pragul de 30.000 euro. Intr-adevar cele mai ieftine apartamente din piata ascund diverse probleme, insa pe viitor ne asteptam ca proprietati fara vicii sa intre sub palierul de 30.000 euro, mai ales garsoniere”, a spus Gabriel Alexandru, vice-presedintele retelei de agentii imobiliare Century 21.

Mai mult, n-ar fi o surpriza ca pana la finalul anului sa apara si apartamente de 2 camere sub palierul de 40.000 euro, spune Alexandru.

Valentin Ilie, directorul executiv al Coldwell Banker a explicat ca aceste scaderi si treceri se realizeaza incet. „Tendinta de scadere a preturilor a inceput de acum cativa ani, nu este ceva brusc. De la luna la luna se mai reduc cu 1%, nu se intampla brusc, iar in 2012 probabil trendul va continua”, a declarat Ilie.

Seful Coldwell Banker spune ca preturile sub media pietei nu sunt determinate doar de diferitele probleme ale unei proprietati, cat si de faptul ca sunt proprietari care se grabesc sa vanda. „Sunt si oameni care incearca sa vanda ca sa scape de datorii sau pentru a face anumite investitii”, a explicat Ilie.

Situatia este vizibila si pe portalurile imobiliare, unde numarul ofertelor din palierul de pret 30.000-40.000 euro, dar si cel sub 30.000, este destul de robust, existand zeci de oferte actualizate in ultimele zile.

Spre exemplu, pe imobiliare.ro apare un anunt pentru un apartament de doua camere de 47 metri patrati la 30.000 euro. Apartamentul amplasat in zona Gara de Nord este intr-o cladire construita in 1933.

Garsonierele au si ele parte de oferte mai ieftine decat media pietei. Pe magazinuldecase.ro, apar mai multe oferte de garsoniere la preturi sub 30.000 euro, cu suprafete cuprinse intre 16 si peste 20 metri patrati.

Cele mai mici preturi pornesc de la circa 16.000 euro fara TVA si ajung pe la circa 25.000 euro, insa cu TVA inclus. Zonele in care sunt amplasate aceste oferte sunt de la Ferentari si Luica la Drumul Taberei.

Una dintre cele mai ieftine proprietati scoase la vanzare apare pe imobiliare.ro, este un apartament de 4 camere cu o suprafata de 65 metri patrati, scos pe piata la 31.000 euro de proprietar. Pretul scazut este dat si de zona in care este amplasat proiectul in Ferentari, unul dintre cele mai ieftine cartiere din oras.

Mai mult, si apartamentele de trei camere trec timid si intr-un alt palier de pret, imobiliare.ro a prezentat o selectie a unitatilor cu preturi de 50.000 euro.

Sursa foto:Freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri