Proiectul rezidential Ibiza Sol a intrat in insolventa in decembrie anul trecut, dupa ce dezvoltatorii au stat circa un an si jumatate la masa tratativelor cu finantatorii pentru a incerca sa rezolve problema, a spus Stefania Paisu, financial manager al compania Ibiza Sol SRL, pentru wall-street.ro.
Potrivit Stefaniei Paisu, intreg proiectul urmeaza sa fie pus in vanzare. Constructia Ibiza Sol, al cincilea proiect rezidential al firmei spaniole pe piata locala, a fost finalizat la sfarsitul lui 2008. Din cele peste 304 apartamente construite, 250 sunt inca nevandute. Aceste unitati nevandute urmeaza sa fie valorificate in cadrul procedurii de insolventa. Petent in dosarul de insolventa a fost Alpha Bank, banca finantatoare.

Anterior, costurile proiectului au fost estimate la circa 57 de milioane de euro. Complexul este situat in Bucuresti, comuna Pipera.

Inceputul de an a mai adus o cerere de insolventa in rezidential. Firma BRC Business Group, dezvoltatorul Citadella Titan, proiect cu peste 200 de apartamente, finantat de BCR, si-a cerut insolventa, intr-un dosar inregistrat tot saptamana aceasta la Tribunalul Bucuresti.

Tot in 2012, pe 9 ianuarie, proiectul Laguna Residence tot din Capitala a fost scos la licitatie publica pentru aproape 25 mil. euro.

De asemenea, firma Alia Inmobiliaria, dezvoltatorul unui complex imobiliar din apropierea Arcului de Triumf, a intrat in procedura concordatului preventiv. Concordatul preventiv este o solutie de protectie impotriva deschiderii procedurii de insolventa de catre creditori. Proiectul a fost finantat cu 25 de milioane euro de catre UniCredit.

Cea mai mare insolventa din rezidential este Asmita Gardens. Asmita Gardens, amplasat pe Spaiul Unirii, a intrat in insolventa in toamna anului 2011. Proiectul cuprinde aproape 800 de locuinte din care circa 50% sunt nevandute. Asmita Gardens a fost finalizat in primavara anului 2010, vreme la care preturile apartamentelor din porneau de la 124.000 euro plus TVA pentru un studio de 54 mp construiti si 137.000 euro pentru un apartament cu doua camere, de 88 mp.

Acestea sunt insa doar cateva din proiectele mari aflate in aceasta situatie, ultima luna din 2011 si inceputul lui 2012, fiind extrem de active pe acest segment.

Sursa foto: Imobile-rezidentiale.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri