Omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, care detine o avere estimata la peste 60 de milioane de euro, negociaza vanzarea cladirii de biruri UTI Business Center din centru Capitalei, potentialul cumparator fiind fondul elen de investitii Zeus Capital Partners, controlat de milionarul Stelios Zavvos.

UTI Business Center este cel mai nou dintre sediile grupului UTI si este amplasat la intersectia dintre strazile Vasile Lascar si Batistei, in apropiere de Biserica Armeneasca.

Cladirea a fost construita in perioada 2006 -2009, in urma unei investitii de circa 23 de milioane de euro si are o suprafata de 14.285 mp, desfasurata pe 11 etaje si trei niveluri de parcare subterana. [Vezi cum arata birourile grupului UTI]

Tiberiu Urdareanu negociaza vanzarea cladirii catre fondul de investitii Zeus Capital Partners, potrivit publicatiei Ziarul Financiar, care estimeaza valoarea tranzactiei la 20 de milioane de euro.

„Este adevarat ca discutam cu fondul de investitii Zeus Capital Partners despre potentiala vanzare a cladirii din Vasile Lascar, insa negocierile nu s-au concretizat inca”, au declarat, pentru wall-street.ro, oficialii grupului UTI.

Fondul de investitii Zeus Capital Partners a mai cumparat in Romania doua proiecte rezidentiale amplasate in cartierul Pantelimon. In toamna anului trecut, fondul elen a achizitionat o cladire de birouri din Sofia, cu o suprafata inchiriabila de circa 16.000 mp, valoarea tranzactiei ridicandu-se la 23 de milioane de euro, potrivit avocatilor de la Wolf Theiss, care au consiliat dealul din Bulgaria.

Birourile UTI ocupa o suprafata de peste 5.000 mp in UTI Businerss Center, in cladire mai aflandu-se si sediul firmei de avocatura Bulboaca si Asociatii si al reprezentantelor in Romania ale Parlamentului European, Comisiei Europeane, Bancii Europeane de Investitii si Bancii Mondiale.

Sediul central adaposteste birourile top-managementul companiei, inclusiv pe cele ale sotilor Tiberiu si Lucia Urdareanu, al departamentelor de comunicare corporatista, dezvoltare strategica a afacerilor, economic, juridic, administativ si ale companiei parte a grupului UTI, Netcity Telecom.

Tiberiu Urdareanu, in varsta de 58 de ani, ocupa locul 74 in topul celor mai bogati romani, realizat de Forbes Romania, cu o avere estimata la 60-62 de milioane de euro. El a fondat in urma cu 20 de ani grupul UTI, care a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 160 de milioane de euro si un profit de 13 milioane de euro.

Grupul de companii UTI este detinut de UTI Holdings (57,06%), care il are ca actionar majoritar pe Tiberiu Urdareanu, PineBridge Investements (parte a grupului AIG) -27,02%, Fundatia UTI (actiuni alocate angajatilor cheie din grup) - 9,90% si alti actionari nominali – 6.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Agentia Fitch confirma ratingul Bucurestiului la "BBB minus"