Canadienii de la Benevo Capital, cunoscuti pe piata locala pentru achizitia speculativa de apartamente noi, au platit 23 de milioane de euro pentru fosta platforma a fabricii Vulcan, din cartierul Sebastian, pe care vor sa dezvolte un parc de retail.

Update: Benevo a confirmat ca vanzatorul a fost firma Balkan Petroleum, controlata de omul de afaceri Marian Iancu.

Benevo Capital a cumparat terenul de 77.000 mp al fostei fabrici Vulcan, amplasat la intersectia dintre Calea 13 Septembrie si Soseaua Progresului, in cartierul bucurestean Sebastian, valoarea tranzactiei ridicandu-se la 23 de milioane de euro, ceea ce inseamna aproape 300 euro/mp.

Pe acest teren, canadienii vor sa dezvolte un parc de retail cu o suprafata de circa 35.000 mp, care va include un magazin de tip Do It Yourself (DIY), un hipermarket de 10.500 mp si o galerie comerciala de 10.000 mp.

Canadienii de la Benevo nu au facut public numele vanzatorului, insa la adresa fostei fabrici Vulcan, pe strada Mihai Sebastian nr. 88, a fost depus anul trecut un proiect pentru dezvoltarea unui centru comercial cu trei etaje si a unui bloc de locuinte cu zece etaje, potrivit Primariei Municipiului Bucuresti. Solicitarea pentru aprobarea PUZ-ului (Plan Urbanistic Zonal) a venit din partea companiei Balkan Petroleum, controlata de omul de afaceri Marian Iancu.

Terenul cumparat de Benevo este in imediata apropiere a magazinului magazinul Kaufland si a parcului Sebastian, precum si in vecinatatea terenului detinut de AFI (fosta platforma a fabricii Inox) si a centrului comercial Liberty Center.

In toamna anului trecut, canadienii de la Benevo au cumparat un pachet de 64 de locuinte in proiectul Cosmopolis din Stefanestii de Jos si au anuntat ca negociaza achizitia a inca 400 de apartamente in Bucuresti.

Tot atunci, fondul sud-african de investitii New Europe Property Investments (NEPI) a intrat pe piata mallurilor din Bucuresti, formand un joint venture cu Benevo Capital si CD Capital pentru a dezvolta centrul comercial Victoria City din Bucurestii Noi. Victoria City va avea 56.000 mp, iar lucrarile de constructie ar urma sa inceapa in acest an.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cel mai mare retailer din Rusia a intrat in Europa