Firma Felinvest din Cluj-Napoca a reluat constructia unui proiect imobiliar in orasul Cluj, pe terenul fostei fabrici de dulciuri Feleacul, in prima etapa urmand sa fie dezvoltati 14.000 de metri patrati de birouri si 1.500 metri patrati spatii comerciale. Investitia este de 7 milioane euro, scrie Mediafax.
"Constructia este deja inceputa, iar pana acum am investit trei milioane de euro. Pentru lucrarile urmatoare la prima faza estimam ca vom investi circa 7 milioane de euro, bani pe care ii avem de la Banca Carpatica, 5 milioane de euro si de la Banca Transilvania, 2 milioane de euro", a declarat Calin Buzoianu, directorul general al Felinvest.

Firma Felinvest, cu activitati in domeniul imobiliar, este detinuta de omul de afaceri Octavian Buzoianu, fratele lui Calin Buzoianu.

Firma a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute contractarea unui imprumut de pana la 5 milioane de euro de la Banca Comerciala Carpatica si garantarea unui credit de lucru de 7,65 milioane de lei de la Banca Transilvania, angajat de firma Retrasib, detinuta tot de Octavian Buzoianu.

Felinvest, fostul producator de dulciuri Feleacul, si-a schimbat in 2009 obiectul de activitate si a intrat pe sectorul imobiliar, la acea vreme intentiile firmei fiind constructia unui complex rezidential pe amplasamentul fostei fabrici. Proiectul a fost insa oprit din cauza conditiilor nefavorabile de pe piata imobiliara.

"Complexul, denumit Rezident Business Park, va fi construit pe un teren de 20.127 metri patrati si va avea in total 100.000 de metri patrati construiti. In afara spatiilor de birouri, vrem sa dezvoltam si spatii rezidentiale, dar dupa ce vom finaliza birourile si vom incepe sa avem venituri din inchirierea acestora", a adaugat Buzoianu.

El a aratat ca exista interes pe piata din Cluj atat pentru inchirierea de spatii de birouri, dar si pentru cumpararea acestora. Cele mai interesate companii sunt din domeniile IT si medical.

Prima etapa va cuprinde un modul cu doua scari si are ca termen de finalizare toamna acestui an, respectiv primavara anului viitor. In total componenta de birouri va cuprinde trei module, cu cate doua scari.

Firma are un capital de 3,4 milioane de lei, impartit in 34 de milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei.

Octavian Buzioanu detine 70% din capitalul Felinvest. Titlurile Felinvest au fost tranzactionate pe 2 februarie la un pret de 0,59 de lei pe titlu, nivel la care capitalizarea firmei era de 20,1 milioane de lei (4,6 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri