Autoritatea de management pentru Programul Operational Regional a respins o cerere de finantare depusa de o firma detinuta de dezvoltatorul imobiliar Impact pentru constructia unei cladiri de birouri, decizie care va fi atacata in instanta de solicitant pe motiv ca este nelegala si abuziva.
"Societatea Impact a fost informata in data de 5.03.2012 de catre societatea care a aplicat pentru acest proiect (Millenium Consult Invest 2002, n.r.) cu privire la notificarea primita de la Autoritatea de Management pentru Programul Operational (AMPOR) referitor la primirea unei notificari legata de respingerea finantarii proiectului si a cererii de finantare pentru Centrul de Sprijinire a Afacerilor - Greenfield 2", se arata intr-un anunt al Impact transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB), scrie Mediafax.

In aceste conditii, reprezentantii Impact sustin ca firma Millenium Consult Invest 2002, detinuta in proportie de 45% de Impact Contrator&Developer, va ataca in instanta decizia Autoritatii.

"Motivul principal al contestatiei este criteriul nelegal avut in vedere la luarea acestei decizii de respingere a proiectului, respectiv reabilitarea unui drum public care sa asigure accesul la proiect. Millenium Consult Invest 2002 considera decizia AMPOR de respingere a finantarii proiectului si a cererii de finantare un abuz, aceasta decizie fiind luata fara a se analiza faptul ca reabilitarea unui drum public nu poate fi pusa in sarcina unui solicitant privat", se mentioneaza in anunt.

Impact a anuntat in 2010 ca intentioneaza sa construiasca un imobil de birouri de clasa B, destinat firmelor mici si mijlocii, pentru finantarea caruia ar fi urmat sa utilizeze fonduri structurale. Compania intentiona sa atraga jumatate din suma necesara dezvoltarii din fonduri UE.

Proiectul, denumit Business Support Center Greenfield 2, urma sa fie dezvoltat de firma Millenium Consult Invest, iar lucrarile erau programate sa inceapa in luna septembrie a anului trecut.

Impact mentioneaza ca in luna martie 2010, Millenium Consult Invest 2002 a depus cererea de finantare, iar dupa analiza eligibilitatii proiectului acesta a fost declarat acceptat pentru finantare. In luna ianuarie 2011 s-a finalizat evaluarea conformitatii proiectului tehnic, iar in aprilie a avut loc vizita la fata locului in urma careia s-a recomandat semnarea contractului de finantare.

In perioada mai - noiembrie 2011 procesul de contractare a fost suspendat din cauza unei sesizari primite de la proprietarul unui lot de teren situat la cateva sute de metri distanta de locul implementarii proiectului, care reclama existenta unor litigii cu privire la Planul Urbanistic Zonal.

Persoana care a facut sesizarea la Agentia de Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov a deschis mai multe actiuni in instanta, cerand anularea Planului Urbanistic Zonal, impotriva Impact Developer&Contractor-beneficiarul PUZ-ului, procese pe care le-a pierdut, se afirma in anuntul de pe BVB.

"In perioada de suspendare a contractarii proiectului AMPOR s-a documentat cu privirea la acest caz si in urma constatarii indeplinirii conditiilor de eligibilitate a dispus continuarea procesului de contractare cu reluarea vizitei la fata locului. La sfarsitul lunii noiembrie 2011 s-a reluat procesul de contractare, iar in acest sens s-a refacut vizita la fata locului in luna decembrie 2011. In urma reluarii vizitei la fata locului se astepta sa se semneze contractul de finantare si sa inceapa implementarea proiectului", se mai spune in anunt.

Reprezentantii Impact au aratat ca cererea a fost respinsa din cauza presiunilor mediatice foarte mari, dar si a lipsei de intelegere a implicatiilor pe care le-ar fi putut avea litigiile generate de persoana care a sesizat Agentia de Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov cu privire Planul Urbanistic Zonal.

Cel mai mare actionar al Impact este Dan Ioan Popp, presedintele Consiliului de Administratie si directorul general al companiei, care are 16,5% din titluri. In actionariat se regaseste si Salink Limited, din Cipru, cu 10,1% din titluri.

Titlurile Impact au scazut in sedinta bursiera de joi cu 0,68%, la 0,2185 lei/ unitate. La aceasta cotatie, capitalizarea companiei este de 43,2 milioane lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri