Extinderea retelei Mic.ro a fost unul dintre factorii majori de revigorare a cererii de spatii comerciale stradale din Capitala si alte orase din tara, din aprilie 2010 deschizandu-se sute de unitati, la nivel national.

Acum, proprietarii multor din aceste spatii se vad in imposibilitatea de a le valorifica, contractele de inchiriere fiind mentinute in procedura de insolventa, iar evacuarea retailerului se poate face doar in situatia in care se hotareste acest lucru in instanta.

Administratorul judiciar al companiei lui Patriciu, RVA Insolvency, a transmis un comunicat in atentia proprietarilor de spatii care patrund fara drept in spatiile inchiriate debitoarei, prin care ii atentiona ca aceste actiuni reprezinta fapte penale. Cei care intra in spatiile inchiriate Mic.ro vor suporta toate pierderile materiale ale chiriasului si vor fi trasi la raspundere si pentru consecintele periclitarii planului de reorganizare.

Legal, contractele de inchiriere in derulare se considera mentinute la data deschiderii procedurii.

“Avem informatii legat de faptul ca proprietarii spatiilor au intrat in magazinele debitoarei. Sunt multi competitori ai companiei interesati de aceste spatii, iar noi trebuie sa asiguram un climat care sa faca posibila preluarea retelei de catre un investitor”, a spus practicianul in insolventa Simona Milos pentru wall-street.ro.

Aceasta a mentionat ca in prezent mai sunt circa 500 de unitati inchiriate de societatea Mic.ro, restul unitatilor pana la circa 660 fiind inchise, anterior insolventei.

“Suntem asaltati de angajati si proprietari de spatii. Incercam sa venim cu solutii”, a adaugat Milos.

Milos a spus ca momentan nu se stie o cifra clara a sumelor datorate de companiei proprietarilor de spatii, tabelul de creante urmand sa fie definitivat.

Ca exemplu al efervescentei extinderii Mic.ro, stau si rezultatele departamentului de retail al consultantului imobiliar Colliers.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cum vrea Guvernul Orban sa modfice OUG 114