Investitia in dezvoltarea centrului comercial Promenada Mall din zona Floreasca va ajunge la circa 150 de milioane de euro, potrivit reprezentantilor companiei austriece de dezvoltare imobiliara Raiffeisen evolution (RE), care are in vedere si alte achizitii pe piata romaneasca.
"Am inceput constructia centrului comercial, care ne asteptam sa implice o investitie de circa 150 de milioane de euro", au declarat Gerald Beck si Markus Neurauter, directori executivi ai RE, citati de site-ul PropertyEU, scrie Mediafax.

Proiectul va fi finalizat in luna octombrie 2013 si recent Raiffeisen Bank International a acordat o finantare de 95,5 milioane de euro pentru constructia centrului comercial. Banca austriaca a preluat in noiembrie 2011 doua cladiri de birouri din cadrul proiectului, inclusiv proiectul Sky Tower, care urmeaza sa fie una dintre cele mai inalte imobile din Bucuresti.

Centrul comercial va avea o suprafata bruta inchiriabila de 55.000 de metri patrati si face parte dintre cele 33 de proiecte pe care compania le are in curs de executie in prezent, care vor avea un cost de 1,2 miliarde de euro.

"Continuam dezvoltarea proiectelor in locuri unde in mod virtual nimeni nu mai investeste si acolo unde anticipam o scadere a ratelor de neocupare si o crestere a cererii pentru facilitati de retail si noi spatii de birouri. De asemenea, ne uitam spre achizitii noi pe pietele noastre principale, respectiv Polonia, Romania, Ungaria si Austria", au adaugat sursele citate, care au precizat ca in Bucuresti proiectele de birouri sunt complet inchiriate.

Centrul comercial va fi structurat pe patru niveluri, va avea peste 120 de magazine si 1.300 de locuri de parcare subterane.

Agentul exclusiv al proiectului este firma austriaca Krammer&Wagner, spatiile din mall fiind scoase la inchiriere inca din primavara anului 2010.

Promenada Mall a fost anuntat de peste de patru ani, dar inceperea constructiei a fost amanata din cauza conditiilor de pe piata imobiliara si financiara.

RE detine un teren situat in apropierea statiei de metrou Aurel Vlaicu, pe care a proiectat constructia mall-ului si doua cladiri de birouri, dintre care Sky Tower, cu 36 de etaje.

Raiffeisen Bank International Viena a cumparat in noiembrie componenta de birouri din cadrul proiectului imobiliar, respectiv cladirea Sky Tower aflata in constructie si Floreasca Office, cu o suprafata inchiriabila de 16.000 metri patrati.

Cele doua cladiri de birouri, unde va fi mutat sediul subsidiarei din Romania a bancii austriece, au ca termen de finalizare sfarsitul acestui an.

Raiffeisen evolution project development este o societate de dezvoltare imobiliara cu sediul central in Viena si care activeaza in Austria si in Europa Centrala si de Est.

Portofoliul Raiffeisen evolution cuprinde cladiri rezidentiale si de birouri, dar si hoteluri, centre comerciale, centre specializate de retail, precum si proiecte multifunctionale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri