Volumul lucrarilor de constructii a scazut in ianuarie, fata de luna precedenta, cu 63,4% ca serie bruta, insa ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut cu 1,9%, a anuntat joi Institutul National de Statistica (INS).

Lucrarile de reparatii capitale au avut o scadere de 79,9% - serie bruta, cele de intretinere si reparatii curente de 70,3%, iar lucrarile de constructii noi de 56,6%, scrie Mediafax.

"Pe obiecte de constructii, au avut loc scaderi astfel: la cladirile rezidentiale (-74,4%), la constructiile ingineresti (-62,8%) si la cladirile nerezidentiale (-57,2%)", se arata intr-un comunicat al INS.

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna ianuarie 2012, comparativ cu luna decembrie 2011, a inregistrat o crestere cu 1,9%.

Pe elemente de structura s-a inregistrat o crestere la lucrarile de constructii noi cu 6,8%. La lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de intretinere si reparatii curente s-au inregistrat scaderi cu 23,8%, respectiv cu 21%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile nerezidentiale (+11,7%) si la constructiile ingineresti (+3,6%). La cladirile rezidentiale s-a inregistrat o scadere cu 29,2%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 14,9%. Pe elemente de structura s-a inregistrat o crestere la lucrarile de constructii noi cu 64,9%. La lucrarile de intretinere si reparatii curente si la lucrarile de reparatii capitale au avut loc scaderi cu 37,7 %, respectiv cu 31%.

Pe obiecte de constructii, s-au inregistrat cresteri la cladirile nerezidentiale si la constructiile ingineresti cu 31,6%, respectiv cu 19,5%. La cladirile rezidentiale, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 24,1%.

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna ianuarie 2012, comparativ cu luna ianuarie 2011 a crescut cu 14,2%. Pe elemente de structura s-a inregistrat o crestere la lucrarile de constructii noi cu 67,8%. La lucrarile de intretinere si reparatii curente si la lucrarile de reparatii capitale au avut loc scaderi cu 33,8%, respectiv cu 28,9%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile nerezidentiale cu 40,6% si la constructiile ingineresti cu 18,3%. La cladirile rezidentiale s-a inregistrat o scadere cu 22,4%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Lucrarile de constructii au crescut cu 10% in primele noua luni